Mannen Laarzen dilemma

Als ik het Boots & Woods gastenboek lees, is het nog een taboe: mannen die laarzen dragen. Althans, mannen ervaren het als een taboe. Mannen verstoppen namelijk laarzen onder hun broek. Men, ik generaliseer, er zijn ook uitzonderingen(!), vindt het vreemd dat de laars door mannen ‘in zicht’ wordt gedragen. Zelfs in mijn eigen omgeving is er twijfel of dit wel kan. De vrouw heeft zich ‘onze’ laarzen toegeëigend. Vrouwen dragen nu de meest mannelijke laarzen die er maar te koop zijn: heel hoog, stoer leer, platte hak, ronde neus, profiel zool. Gewoon tijdens het winkelen, in de supermarkt en naar het theater. En door jong èn oud(er), mèt kinderen. Dit wordt tegenwoordig door vrouwen èn mannen (we zijn al overdonderd) als heel normaal beschouwd. Pikken wij mannen dat? Houd mij ten goede: ik vind vrouwen in laarzen buitengewoon mooi.

Helaas is het resultaat: mannen, die op straat, in de supermarkt, op kantoor en naar het theater, laarzen dragen, zijn homozueel (zou mijn wijze grootmoeder zeggen), lopen daar wel heel dicht tegenaan. Het maakt mij trouwens niet uit of het homo of hetero is. Iedere man moet laarzen kunnen dragen. Hoe dan ook! Net als iedere vrouw lange broeken mag dragen. In welke eeuw leven we eigenlijk?

Wat moeten wij mannen daar aan doen? Stug doorgaan met laarzen dragen, is mijn devies! Ik draag laarzen over of onder een broek, zo ik wil. Maar ik houd echter ook wel rekening met: waar en hoe! Ik houd dus we dégelijk rekening met die algemene opinie. Held die ik ben.boots & woods herenlaarzen

Wat voor herenlaarzen zeer belangrijk is: is soort, type èn de kleur. Die bronzen Escala’s van Boots&Woods zijn fantastisch mooi. Die leveren meer gedraaide hoofden op dan de donkerbruine versie. Vraag mij niet waarom. Misschien praten wij mannen ons dat zelf wel aan. Wellicht zeggen onze partners dat tegen ons, omdat ànderen dat zeggen. Hier kun je op afstuderen.

De Outdoor-laarzen en Polo Boots zorgen niet voor verdraaide nekken. Zelfs de blauwe Gaucho’s en bruine Lammy’s leveren geen nakijken op.

Maar ik draai wel degelijk mee met een langslopende (wat) oudere dame, die hoge, ver over-knee, laarzen draagt, in het De La Mar theater. Meer uit bewondering of bijna jaloezie: jéz… wat een mooie. Dat zij dat wèl durft. Waarom heb ik dan die mooie bronzen Escala’s niet aangetrokken…óver mijn broek. Jaha, omdat zùh dat misschien wel gek vinden. Ik ben gek, omdat ik het niet heb gedurfd.

Schuurman schoenen
Zoo Adventure
Hunter Boots
Spartoo
Countrylifestyle.nl
Schoenenwinkel.nl
MisterB
Werkschoenenland.nl
Bol.com

496 reacties

Naar het reactie formulier

  • Gelaarsde Man op 24 december, 2015 om 23:02
  • Reageer

  ik draag mijn rijlaarzen (lederen Königs en rubberen Aigles) bij elke wandeling. Ik draag er skinny jeans in maar ook rokjes bij… Zou bijzonder graag mede liefhebbers ontmoeten. Omgeving Veluwe.

   • AigleFetish op 5 september, 2016 om 14:45
   • Reageer

   Wil graag in Aigle Dressage rijlaarzen met jou een mooie wandeling maken!

  • Stefan op 19 oktober, 2015 om 11:37
  • Reageer

  Goedemorgen Laarzenvrienden.
  Ik kwam door een toevalligheid op deze site terecht en ik viel bijna van mijn stoel.. Van verbazing maar ook van blijdschap. Ik ben al jaren lang een laarzenfan en man. Vroeger als klein jochie vond ik het niets , laarzen aantrekken want dat moest met slecht weer ( van die lelijke enkellaarzen en zo) . Dat veranderde plotsklaps toen ik
  gedurende het lokale bloemencorso. Ik stond daar vooraan en ik stond daar vlak bij de bereden brigade van de politie. 6 stoere mannen te paard.. in hoge zwarte rijlaarzen en mooie rijbroeken.. Ik rook het leer en ik zag de bewegingen van de ruiters te paard. Daarna de motorpolitie nog ( in hun derby laarzen ) en als toetje een groep ruiters van lokale rijvereniging . Weliswaar in rubber rijlaarzen maar het zelfde effect. Was misschien een overkill maar ik was vanaf dat moment mateloos geïnteresseerd in hoge laarzen, rijlaarzen, politielaarzen etc..
  Dit heeft geresulteerd dat ik tegenwordig een mooie collectie aan laarzen heb…
  Ik draag graag hoge rijlaarzen leder ( ik heb zelf een paar van derby) en ik heb ook mooie rubber rijlaarzen van Aigle. Verder heb ik div politielaarzen oa van Derby de motor variant, Dehners en Weston ( de laarzen van de franse motorpolitie) En ik heb daarnaast ook mooie hoge rubberen laarzen van Lechameau… Ik draag ze graag en vaak niet altijd op de straat.. dat geef ik ruiterlijk toe. Maar gaat wel steeds beter. En inderdaad heren waarom de dames wel en wij niet… Ik vindt leuk om heer medelaarsgenoten aan te treffen en er over te praten.. Okay ik ben wel homoseksueel maar in mij opinie maakt het mij niet uit wat je als man voor seksuele voorkeur heb.. het gaat toch om een gezamenlijke liefhebberij. Het dragen van mooie hoge laarzen en het genieten er van en er met andere mannen nu ook eens over te kunnen hebben.
  ik kijk uit naar jullie reacties … Hoog gelaarsde groet.

   • Peter op 20 oktober, 2015 om 20:08
   • Reageer

   Hoi Stefan,

   Ik ben ook een laarzenliefhebber. Ik heb rijlaarzen, rubberen lieslaarzen en rubberen knielaarzen. Ook ik heb dit sinds mijn kindertijd. Ik ben geboren op de boerderij en daar droeg iedereen laarzen. Mijn oom reed paard en had, in mijn beleving, enorm hoge rijlaarzen aan. Ik trok ze stiekum wel eens aan. Dat is niet veranderd.Ik draag ze nog altijd graag. Hoe hoger des te mooier en geiler.
   Ik zou het leuk vinden om andere gelaarsde mannen te ontmoeten.

   Groet,

   Peter

    • Stefan op 21 oktober, 2015 om 09:29
    • Reageer

    Goedemorgen Peter .
    dank voor je leuke bericht.. Ja het is zo herkenbaar.. en als je eenmaal door de laarzen gegrepen bent blijft dat ook. dat is mij ondertussen wel duidelijk. Ik kan mij voorstellen dat dat enorm spannend was toen je die rijlaarzen aantrok.. ?
    mijn eerste rijlaarzen heb ik aangetrokken bij kennissen van mij. ik paste op hun huis en hij reed paard.. dat wist ik niet tot dat ik in de bijkeuken kwam waar een paar rubber rijlaarzen stonden…
    ik heb ze toen aangetrokken en dat was enorm opwindend . Dat gevoel om die hoge laarzen aan je benen te voelen was zo onwijs…
    en ja toen was ik definitief verkocht.
    en nu heb ik div rijlaarzen en andere laarzen..

    ja lijkt mij ook inderdaad leuk andere gelaarsde mannen te zien en te ontmoeten ..

    Groet,
    Stefan

     • peter op 22 oktober, 2015 om 07:32
     • Reageer

     Hoi Stefan,

     Bedankt voor je bericht. Ik kan er nu ook niet meer zonder, moet vaak laarzen dragen. Ik woon in Noord NL en zou het leuk vinden om laarzenliefhebbers te ontmoeten. Waar woon jij?

     Groet,

     Peter

      • stefan op 22 oktober, 2015 om 08:19

      Goedemorgen Peter,

      Graag gedaan. ik kan er ook niet meer zonder. ik heb weliswaar geen beroep waarbij je laarzen moet dragen. Jij wel ?
      Ik woon in het westen.. maar Nederland is niet zo groot dus dat scheelt.

      Groet
      Stefan

      • peter op 22 oktober, 2015 om 11:39

      Goedemorgen Stefan,

      Inderdaad, afstand moet ook niet het probleem zijn.
      Zullen we verder mailen? Peterfrank@live.nl

      Lijkt me leuk.
      Ik hoor van je.

      Groet,

      Peter

   • Kees op 25 december, 2015 om 15:40
   • Reageer

   Hallo Stefan, Peter,

   Ook bij mij zit de liefde voor hoge laarzen al vanaf kinds af aan in; toen had je alleen nog maar rubberen regenlaarzen maar die droeg ik vaak als ik naar de waterkant zogenaamd om geen natte voeten te krijgen.
   De laatste jaren draag ik eigenlijk nog uitsluitend laarzen, schoenen alleen als het echt niet anders kan.
   Heb een hele collectie van kniehoge Boots&Woods laarzen, Shabbies (dames)knielaarzen in verschillende kleuren en diverse paardrijlaarzen; rubberen van Aigle en leren van Petrie.
   Ik draag ze ook bijna altijd over mijn broek, dat vind ik veel sexier dan eronder, de eerste tijd trok dat wel de aandacht in de supermarkt en op het terras maar dat wond me stiekem wel op en ben het dus steeds vaker gaan doen.
   Ik vind het jammer dat ik zelden andere mannen met hoge laarzen aan tegenkom in het dagelijks verkeer, alleen beroepsmatig of op de manage.

   Gr. Kees

   • Jos op 3 februari, 2016 om 12:42
   • Reageer

   Een oproep aan laarzendragers:
   Als jullie het leuk vinden wil ik een ontmoeting organiseren voor mannen die laarzen dragen. Het lijkt mij leuk om ervaring uit te wisselen en elkaars laarzen te tonen. Heb je belangstelling mail dan naar: gelaarsdekater21@hotmail.com
   Tot snel!

   • heer lederen rijlaarzen op 15 april, 2018 om 11:39
   • Reageer

   Wat een prachtige reactie door een échte laarzenheer. Ik ken het gevoel, ben ook volledig in de ban van de lederen rijlaarzen. Ik draag Cavallo. Ik heb Aigle gehad maar ik vind Cavallo lederen rijlaarzen toch iets meer hebben. U bent een toffe laarzenkerel, een Heer in het Laarzengebeuren.

  • Ludwig op 18 augustus, 2015 om 14:11
  • Reageer

  Voor het eerst hier op deze site terechtgekomen, en de berichten eens doorlezen. Het verbaasd mij telkens dat er zo weinig mannen zijn met ballen aan hun lijf. Draag toch gewoon waar je zin in hebt.
  En als er mensen zijn die er probleem mee hebben is dat hun probleem en niet de jouwe.

  Ikzelf kan door huids problemen geen harde en wrijvende stoffen op mijn huid verdragen, zonder dat het beschadigd wordt. Vooral het dragen van broeken is voor mij veruit niet mogelijk. Heb ik al vanaf mijn jeugd. Jaren heb ik mijn toevlucht gezocht tot dagelijks cortisone zalven smeren, pillen, Uv zonnenbank en op het laatste zelfs inspuitingen om toch maar het gewone, volgends de samenleving, meestal ruwere mannenkledij te kunnen dragen. Al die hulpmiddelen waren maar tijdelijke middelen, plus dat het andere medische problemen veroorzaakte.
  Zo’n een tiental jaren terug heb ik alle pillerij afgezworen en mij vooral op het dragen van aangepast kledij toegespits. Dus enkel zachte kledij, iets dat je voor 90% enkel onder dameskledij terug vind.
  Het resultaat is dat ik mijn huids probleem terug gebracht heb tot op en niveau die voor mij leefbaar is zonder de medische hulpmiddelen. Dagdagelijk met een lotion insmeren en regelmatig in de infrarood sauna is het enige dat ik nu nog moet doen.

  Mijn garderobe bestaat nu vooral uit leggings, lange t’shirts en lange pulls(enkele jurken in effen kleuren ook) en rokken. Allen uit zachte stoffen, een jeansrok zou wel mijn liesstreek en binnenkant benen sparen maar niet de buitenkant van mijn billen.

  In de winter combineer ik dat constant met laarzen, vooral in combinatie met een legging staat dat veel stoerder dan lage schoenen onder een legging. Dit zijn de stoerdere dameslaarzen met rits die ik koop, daar deze nauw aansluiten en geen wrijving bij het stappen veroorzaken. Ik heb schoenmaat 41/42 dus ik heb keuze te over. Doordat ik maar heel zelden nog een broek draag zijn de laarzen altijd volledig zichtbaar. In de winter draag ik regelmatig een neutraal van vorm zachte jurk ( effen zwart ) met dikke panty en laarzen. Voor mij is dat het huids vriendelijkste outfit. Met een lange wintervest erover is er geen mens ( bij het shoppen bvb) die er op let wat ik aanheb. In de zomer draag ik vooral rokken met voor de rest mannelijke t’shirts, schoenen. Dan moeten mijn benen het zo luchtig mogelijk hebben. In mijn omgeving ben ik al zo gekend als diegene die vooral rokken draag, dat wanneer ik eens niet in rok ben ( of voor een plechtige gelegenheid toch nog eens een broek aan doe) er soms een reactie komt van, wat is dat nu met u vandaag, geen rok aan, je bent toch niet ziek hé.

  Ik had in het begin ook problemen om zo buiten te komen, maar geleidelijk aan verleg je je grenzen. Het negatieve beeld zit vooral in je eigen hoofd. In al die, bijna 10jaar dat ik overal openbaar, werk mijn laarzen draag heb ik enkel maar bij de zeldzame reacties positieve commentaar gehad. Vooral van de dames, die de look stoer vinden en dat er zo meer mannen zouden moeten zijn. Meestal staan de mannen er dan schaapachtige bij te kijken en lossen ze geen woord.

  Ik begrijp dat het voor de grotere schoenmaten onder ons niet evident moet zijn om betaalbare mannenlaarzen te vinden. ( ze bestaan maar zijn zeer prijzig ) Maar met een rubber tuin of rijlaars de stad intrekken vind ik nu ook niet direct de manier om een positief en modieus beeld op te bouwen van de man in laars.
  Als je dan laarzen over je broek draagt, draag dan liefst een nauwsluitende broek. Niks oogt slordiger dan een te wijde dubbel zittende broek in een laars. Zelfs bij dames vind ik dat niet kunnen. Mijn vrouw zou zo, wijde jeans en laarzen tot onder de knie, voor het gemak durven buitenkomen, maar dan heeft ze sowieso commentaar van mij.

  Vraag constant in de schoenwinkels als ze mannenlaarzen hebben. Zij zullen positief antwoorden en steevast hun collectie bottines tonen. Dan moet je zeggen met, dat zijn geen laarzen, ik wil laarzen hun naam waardig zoals het bij de dameslaars het geval is. Zo creëer je behoefte.

  • Laarzenmeester op 9 augustus, 2015 om 09:34
  • Reageer

  Wie durft er tijdens de zomer al eens in korte broek en (lederen) laarzen lopen ? Ik vind het wel apart, je moet natuurlijk wel afkeurende blikken trotseren. Toch geeft het een apart gevoel, lederen laarzen, kort broekje … vrijheidsgevoel.

   • Peter op 10 augustus, 2015 om 19:02
   • Reageer

   Ik heb onlangs hoge laarzen gekocht bij boots&woods. Ze zijn hoog tot aan mijn knie. Ik vind het nog eng om daarmee publiekelijk te lopen. In lange broek misschien wel. Durf jij dat?

    • Laarzenmeester op 11 augustus, 2015 om 13:40
    • Reageer

    In lange broek uiteraard, broek in de laarzen, laarzen zichtbaar. Zwarte lederen laarzen, rijlaarzen van goede kwaliteit. Ik ga er niet mee shoppen, maar maak er wel boswandelingen e.d. in. Nu sinds kort, ook (het was wel wennen en durven) enkele keren in kort broekje, zeer apart gevoel moet ik zeggen.

     • Peter op 12 augustus, 2015 om 08:03
     • Reageer

     Ik wandel ook in het bos in laarzen. Meestal extra hoge rubber laarzen in lange broek. Heb ik geen moeite mee. Ik ga binnenkort eens wandelen in mijn nieuwe all weather boots wandelen. Natuurlijk broek in de laarzen. Ik heb nog niet gewandeld in mijn rijlaarzen. Volgens mij moet ik nog wat drempels over. Misschien kunnen we samen een keer wandelen?

      • Laarzenmeester op 12 augustus, 2015 om 13:51

      Misschien wel. Ik woon in België, jij misschien in Nederland ?

      • Peter op 16 augustus, 2015 om 09:45

      Ja, ik woon in Noord Nederland.
      Misschien wonen daar andere laarzendragers?

      • Laarzenmeester op 18 augustus, 2015 om 07:44

      OK, wel ver Noord Nederland, spijtig. Ik woon min of meer in het midden van België.

      • peter op 19 augustus, 2015 om 14:53

      Dat is jammer laarzenmeester, had graag met je willen wandelen.

      • guy op 8 oktober, 2015 om 22:47

      Ik woon ook in België (West-Vlaanderen), maar hier nog geen enkele man gezien in laarzen,
      Ik denk dat de Nederlanders rapper in laarzen zullen rondlopen dan hier.

     • bootlover op 17 februari, 2018 om 20:31
     • Reageer

     Hallo Laarzenmeester,

     Ik ben zelf een laarzenslaaf uit het Antwerpse. Ik zou graag contact me je nemen. Hou van strenge Meesters in spannende rijbroeken met gespoorde rij- of dressuurlaarzen. Ik weet niet of je interesse hebt om je te laten dienen door een onderdanige bootslaaf. Indien wel, neem gerust contact op. Mijn e-mail is: bootlover068@hotmail.com

    • John op 6 september, 2015 om 10:42
    • Reageer

    Beste Peter,
    Woon inde provincie Groningen en ookliefhebber van hoge laarzen, heb er ook een paar en tevens werklaarzen.
    Zou die van jou ook graag zien en dragen. Een keer samen wandelen.
    Graag verneem ik je reactie.
    Groeten, John

     • peter op 8 september, 2015 om 17:06
     • Reageer

     Hoi John,

     Je mag mij wel mailen. Peterfrank@live.nl

   • Tg op 16 augustus, 2015 om 23:43
   • Reageer

   Ik ben 17, heb laatst rubber rijlaarzen gekocht in maat 46. Ze zitten heerlijk heb zelf een kuitomtrek van 38cm en de laarzen zelf zijn 42cm omtrek. Wat ik gewoon doe is: spijkerbroek aan, laarzen aan en lopen. Fietsen etc. In het begin kijken ze je raar aan maar iedereen in mijn buurt heeft het geaccepteerd. Ik doe sinds enkele weken geen schoenen aan maar alleen maar de rubberen rijlaarzen, omdat ze zo lekker zitten. Ik zou niks anders willen dan alleen maar rubber rijlaarzen dragen

    • Ruud. op 25 september, 2015 om 00:03
    • Reageer

    TG: Prachtig voorbeeld, ik draag soms ook lederen rijlaarzen onder mijn broek.
    Ik heb ook bruine hoge rijlaarzen die trek ik altijd aan naar speciale gelegenheden
    zoals een beurs. Sommige mensen zitten wel raar te kijken.
    Omdat je het niet veel ziet hier in de Omgeving.
    Bijna geen 1 man durft laarzen te dragen.

    Boots en Woods heeft ook een afdeling hier in mijn eigen woonplaats
    Ben er wel eens gaan kijken. van Conac tot zwarte laarzen ook voor heren
    deze afdeling is in een Dames Mode zaak. wel apart als je daar rondloopt.

    • joris op 14 oktober, 2023 om 16:53
    • Reageer

    ik draag ook altijd rubberlaarzen van aigle parcours tot aan mn knieen ik draag ze 7/7 zowel buiten als binnen Hoe zou dat komen dat wij zo graag rubberlaarzen dragen ?

     • Frans op 10 februari, 2024 om 12:58
     • Reageer

     Da&g Joris ik denk dat we dezelfde laarzen dragen.Ik draag ze 7/7

   • vin op 18 augustus, 2015 om 12:08
   • Reageer

   Hallo
   Ik loop zelf ook graag op laarzen. Groene en zwarte rubberlaarzen en rijlaarzen.
   Daarbij heb ik een tik om me te laten vastbinden met laarzen aan.
   Als ik op laarzen loop terwijl het lekker warm weer is zie Ik soms mannen en ook vrouwen kijken naar de laarzen en zoeken oogcontact soms zie ik dan een vriendelijk glimlachje.

    • peter op 19 augustus, 2015 om 14:54
    • Reageer

    Hallo Vin,

    Ik wandel ook in laarzen. Als ik je een keer moet vastbinden?
    Ik woon in Noord NL

     • Vin op 20 augustus, 2015 om 19:26
     • Reageer

     Hallo Peter,
     Ik neem je uitnodiging graag aan. Ik woon in omg haarlem.
     Als je wilt mailen. Groenelaars@live.nl

      • Jos op 28 september, 2015 om 13:09

      Ja, het dragen van hoge laarzen voor heren is OK! In de jaren 70 tot 90 was het ook normaal dat heren laarzen droegen. Later is het een vrouwenzaak geworden. Jammer want het kleed mooi af zowel onder als over je jeans. Leuk is nu de skinny jeans waarbij je laarzen wel over je broek moeten! Zelf draag ik hoge zwarte leren laarzen van Boots & Woods of laarzen van Derby (type landard 52 cm hoog) Deze laatste zijn onverwoestbaar en pas na 4 jaar moesten de zolen vervangen worden. Wel heb ik aan de achterzijde/binnenkant de nylon strip laten verwijderen. Ik draag ze elke dag over mijn jeans. Krijg alleen maar steelse blikken en positieve reacties!
      Ik kan het elke man aanbevelen om eens te proberen laarzen te dragen. Maar pas op: het is verslavend! Voor goede strakke jeans moet je bij H&M zijn en kijk dan ook bij ,,dames jeans,, omdat die perfect zitten!
      Lijkt mij er leuk om je te ontmoeten met je laarzen. Mail me maar op: gelaarsdekater21@hotmail.com Ik heb ook mooie foto`s!

    • Dorus op 10 december, 2021 om 15:46
    • Reageer

    Hoi laarzen fans, ook ik draag graag laarzen maar dan in mijn werk en thuis hoge knielaarzen van Aigle en lieslaarzen van Hunter in combinatie met een overall ,ik heb vee en ben hovenier en alles hoeft bij mij niet zo schoon te zijn, dan stroomt de geiligheid door mijn lijf, ben op zoek naar mannen die hetzelfde ervaren. berk.dorus@gmail.com

   • Luc op 26 augustus, 2015 om 04:16
   • Reageer

   Neen, zo ver ben ik zeker nog niet. Wat is de volgende stap ? Je benen scheren ?
   Ik ben ervan overtuigd dat onze maatschappij daar totaal nog niet rijp voor is. In sommige delen van de stad zou ik zeker niet komen om provocaties te vermijden.
   Onze maatschappij zal eerst moeten wennen aan het feit dat er nu ook een mannenmode bestaat voor leggings, jeggings, meggings en treggings, welke mooi kunnen staan met knie hoge laarzen.

   • Jos op 3 februari, 2016 om 12:42
   • Reageer

   Een oproep aan laarzendragers:
   Als jullie het leuk vinden wil ik een ontmoeting organiseren voor mannen die laarzen dragen. Het lijkt mij leuk om ervaring uit te wisselen en elkaars laarzen te tonen. Heb je belangstelling mail dan naar: gelaarsdekater21@hotmail.com
   Tot snel!

  • peter op 2 juli, 2015 om 08:26
  • Reageer

  Heeft iemand ervaring met de all weather boot die op de site van boots&woods staat?

   • Luc op 22 juli, 2015 om 09:13
   • Reageer

   Peter,
   Al 4 jaar heb ik deze laarzen, en ben er zeer tevreden over. Ze zijn wel zwaar, maar lopen en zitten perfect. Wel heb ik een schoenmaatje kleiner moeten nemen dan normaal.
   Bij koude dagen zijn ze ideaal, zelfs om er mee in de stad te lopen.

   Mvg

    • peter op 22 juli, 2015 om 15:06
    • Reageer

    Luc,
    Dank voor je reactie.
    Ik heb de laarzen toch maar gekocht, ondanks dat ik nog niemand over had gesproken. Ik heb ze onlangs ontvangen. Ze zitten geweldig, zijn echt megahoog. Ik heb maat 45 en komen tot aan mijn knie. Echt super.

 1. er zit in hierden bij harderwijk een ruitersportwinkel die wel laarzen in maat 46 verkoopt

  • arnold op 11 april, 2015 om 00:15
  • Reageer

  Hi.

  Ik zou ze wel laarzen dragen, maar ik kan geen mooie in mijn maat vinden.
  Ik heb maat 46, en dat is erg lastig, vaak gaat het tot 45 als je geluk hebt.

  Weet iemand een website waar ze wel hoge mannen laarzen hebben in maat 46.

  Ik ben jaloers op alle mannen met een kleine schoenmaat.;-)

  Alvast bedankt

   • Laarzenmeester op 11 april, 2015 om 12:56
   • Reageer

   Ik denk toch dat het moet mogelijk zijn mooie lederen rijlaarzen te vinden in maat 46. Ik merk dat er op de site 2dehands lederen rijlaarzen (voor heren dus !) te koop staan in maat 46. Natuurlijk in dat geval betreft het geen nieuwe, maar als ze behoorlijk onderhouden zijn is het misschien doenbaar. Ik heb al lederen rijlaarzen gekocht via die site en tot mijn tevredenheid en ik gebruik ze niet alleen voor het horse rijden, ook gewoon dagelijks.

  1. Dag Arnold,

   Neem eens een kijkje bij de handgemaakte laarzen van Boots & Woods. Maten gaan meestal tot 46, en vaak zelfs tot 47.
   Bij winkels als Zalando ligt het gewoon heel erg aan de schoen, ook daar gaan veel schoenen tot 46, maar niet allemaal inderdaad. Hier een pagina met herenlaarzen in maat 46.
   Good luck!
   Mvg,
   Herenlaarzen.com

   • Laarzenmeester op 23 april, 2015 om 14:50
   • Reageer

   Een te kleine maat is ook geen gezicht, toch niet met zwarte lederen rijlaarzen. Ik heb maat 42 en dat geeft een mooi gelaarsd zicht.

   • Laarzenmeester op 21 juni, 2015 om 09:35
   • Reageer

   Ik zie net dat er op de site 2dehands.be een maat 46 rijlaarzen, merk “Wembey” te koop staan.
   Misschien interessant, ik ken het merk Wembley niet, ik weet niets over de kwaliteit of de pasvom van deze rijlaarzen. Ik heb op het moment Aigle rijlaarzen in gebruik.
   Groeten, De Laarzenmeester

  • Ikke op 11 februari, 2015 om 09:45
  • Reageer

  Ik heb recentelijk een paar winterlaarzen van Meindl gekocht, de Goldegg gtx,
  Ook heb ik een paar op maat gemaakte outdoorlaarzen van lipica in Raamsdonksveer, ik draag beide laarzen voor 95% met de broek erin.

  Ja ik zie wel eens hoofden omdraaien maar daar ben ik inmiddels al aan gewend, eigenlijk heb ik in de afgelopen 4 jaar maar 1 hoorbare negatieve reactie gehad, en als ik dan naar het type mensen kijk (intelligentie niveau) dan maakt het mij al helemaal niet meer uit.

  Ik denk dat velen jaloers zijn, omdat ze 1 niet durven, en 2 geen fatsoenlijk paar herenlaarzen kunnen betalen.

  En NEE mijn vrouw heeft er absoluut geen probleem mee

  Gewoon lekker doen en dragen waar je jezelf prettig in voelt, mijn volgende paar wordt een paar dubbary’s prachtige kwaliteit laarzen

  Groeten

   • Laarzenmeester op 10 april, 2015 om 17:16
   • Reageer

   Inderdaad, velen omdat ze niet durven, maar wel héél graag zouden willen. Dan reageren ze maar op een oerdomme manier. En ook als je ziet wie er domme opmerkingen maakt, ja het intelligentieniveau …. het zijn die mensen met dat bepaalde niveau die opmerkingen gaan maken. Domme mensen en “lower class”.

    • vin op 20 augustus, 2015 om 19:36
    • Reageer

    Mensen hebben altijd wel een oordeel over wie je bent wat je draagt welke auto je rijdt of waar je woont. Dus gewoon maling hebben als iedereen we vallen toch niemand lastig. Gewoon dragen wat je wilt lijkt mij.
    Maar spannend zijn de blikken wel 🙂

  • Barend op 7 februari, 2015 om 10:38
  • Reageer

  Heb meer dan 10 jaar gewerkt bij de motorbrigade van de kmar. Tot en met medio jaren 90 droegen we de blauwe ballonbroeken en kniehoge zwrte leren motorlaarzen. De eerste keer in uniform op de motor was zo gaaf en was enorm kicken. Samen met mijn maat dienst draaien in de zomer. Toen nog veel ontzag als militaire dienders. Ik heb nog steeds twee paar laarzen in gave conditie uit die tijd. Ben nu 48 en draag ze nog steeds op mijn motor. Mijn vrouw vindt ze prachtig en onderhoudt ze voor me

   • Laarzenmeester op 4 april, 2015 om 12:42
   • Reageer

   Supertof ! De tijd van de motorpolitie in glimmende hoge lederen laarzen reed, heel wat anders dan nu. De uitstraling van de lederen laarzen was streng en dat hoort zij bij een motorpolitie-man. Ik rijd met zwarte lederen rijlaarzen op de motor, ik vind het iets hebben.

    • Barend op 11 juni, 2015 om 15:29
    • Reageer

    Ja man dat was een andere tijd maar ik draag op de motor mijn laarzen nog steeds met veel plezier. En in de zomer wil ik mijn oude kmar ballonbroek wel eens uit de kast halen en dan mijn kniehoge motorlaarzen eronder op de motor. De schachten van mijn laarzen zitten dan als gegoten om mijn kuiten. Zwart leren jacket en huppa lekker toeren. Zo gaaf man.

     • jacques op 4 oktober, 2015 om 14:45
     • Reageer

     Als Ik mijn lederenlaarzenaandoe dan heb een geweldig gevoel tussen mijn benen

    • stefan op 24 oktober, 2015 om 11:17
    • Reageer

    Goedemorgen.
    Ik heb div berichten van je gelezen. En met grote interesse…Ik ben zelf ook grote fan van rijlaarzen zowel leren als rubberen. Daarnaast ben ik ook in bezit van derbylaarzen die door berend hier beschreven werden. Ik zou ze ook voor geen meter willen wissen. Wat ik wel mis zijn inderdaad die stoere motoragenten en tegenwoordig ook de politie ruiters… ik begrijp dat het allemaal veilig moet zijn en goed moet zitten maar het oog wil toch ook wat…

    ik hoop dat we contact kunnen houden

    groet
    stefan

     • Barend op 12 februari, 2016 om 14:26
     • Reageer

     Goed idee Stefan. We houden contact. Ik heb mijn ouwe uniformen nog.

     Barend

  • Jos op 30 januari, 2015 om 10:59
  • Reageer

  Ja, het dragen van hoge laarzen voor heren is OK! In de jaren 70 tot 90 was het ook normaal dat heren laarzen droegen. Later is het een vrouwenzaak geworden. Jammer want het kleed mooi af zowel onder als over je jeans. Leuk is nu de skinny jeans waarbij je laarzen wel over je broek moeten! Zelf draag ik hoge zwarte leren laarzen van Boots & Woods of laarzen van Derby (type landard 52 cm hoog) Deze laatste zijn onverwoestbaar en pas na 4 jaar moesten de zolen vervangen worden. Wel heb ik aan de achterzijde/binnenkant de nylon strip laten verwijderen. Ik draag ze elke dag over mijn jeans. Krijg alleen maar steelse blikken en positieve reacties!
  Ik kan het elke man aanbevelen om eens te proberen laarzen te dragen. Maar pas op: het is verslavend! Voor goede strakke jeans moet je bij H&M zijn en kijk dan ook bij ,,dames jeans,, omdat die perfect zitten!

  • Luc op 21 december, 2014 om 18:44
  • Reageer

  Guy, hopelijk komt dat goed want ik heb vrijdag bericht gekregen dat de mijn Escala Alta Bronce Men Laarzen zo vlug mogelijk opgestuurd zouden worden.
  Zoals eerder vermeld had ik toch wat schrik om mijn laarzen te showen. Vorige week had ik ze, met de broek in de laars, gedragen, weliswaar ’s morgens vroeg als het nog donker was. Vandaag mijn stoute schoenen (lees laarzen, met de broek erin) aangetrokken en met de bus naar de grote stad geweest. Tijdens mijn trip door de grote winkel-wandelstraat, heb ik wel verbaasde blikken opgemerkt, doch geen rechtstreeks, voor mij hoorbaar, commentaar. Dit sterkt mij voor meer, doch eerst eens een paar donkere skinny jeans aanschaffen, want met de huidige jeans kan het toch wel wat beter.
  En voor alle laarzenfreeken : Prettige feestdagen !!

   • Niek op 23 december, 2014 om 16:28
   • Reageer

   Beste Luc,

   Bedankt dat je alle heren die laarzen over hun broek dragen, prettige feestdagen wenst. Zelf doe ik dat ook graag (zie mijn bericht van 2 mei j.l.) met mijn 40 cm hoge Riciero Alto ’s (Spaanse laarzen van Valverdebotas).
   In mijn vrije tijd, maar ook naar mijn werk. Best wel wat spannend in het begin, maar als je uitstraalt dat het vanzelfsprekend is dan blijven verbaasde blikken veelal uit. Vandaar dat ik wat moeite heb met uitdrukkingen als ‘laarzenfreeken’ e.d., want dan zet je mij, en wellicht ook andere liefhebbers, toch wat neer als zonderlingen. Een beeld wat ik juist wil bestrijden totdat het dragen door heren van laarzen over hun broek (net zoals je zegt wel een strak model) net zo gewoon wordt bevonden als bij vrouwen.
   En uiteraard jij ook een goed 2015 gewenst met veel ‘laarzen over de broek’.
   Niek

    • Luc op 1 januari, 2015 om 15:58
    • Reageer

    Niek,

    Sorry dat mijn uitdrukking een beetje “verkeerd” is aangekomen. Ik had inderdaad beter geschreven “laarzen-liefhebbers”, doch het was zeker niet verkeerd bedoeld, ik had er gewoonweg niet bij stilgestaan.

    Mag ik dan iedereen langst deze weg een tof laarzenjaar 2015 toewensen, een goede gezondheid en al wat je maar wensen mag.

    Luc

  • Guy op 19 december, 2014 om 18:11
  • Reageer

  Had woensdag een bestelling gedaan bij BW, voor de Escala Alta Bronce Men Laarzen,
  Had zelf gebeld om te waarschuwen dat ik enkel na 16.30 aanwezig kan zijn, en ze zou het doorgeven, en dat ze zeker vrijdag zouden geleverd worden. (België)

  Nu vrijdag, met volle hoop naar huis, maar een email van UPS dat ze al geweest zijn en maandag terugkomen.

  Heb dan UPS gebeld,
  waar ze zei, wij komen wanneer wij willen, wij nemen geen uren aan, na 4uur werken we niet, en in het weekend werken we ook niet,
  zo hoe kan een werkende persoon dan een pakket toegestuurd krijgen?

  Ze zei: de buren; wel, als ik de buren niet kent, zal ik geen pakket laten leveren van 250euro.
  Of
  je kan het komen ophalen; haha 100 km ver,

  Dus nu is het aan BW, als ik ze voor kerstdag niet heb, hoef het niet meer.

  • Maarten op 18 december, 2014 om 12:52
  • Reageer

  Hallo beste lezers,
  Nu wil ik geen potje reclame gaan maken, maar ik kan het ook niet nalaten het met jullie te delen.
  Wie had dat gedacht, dat Sendra ook hoge laarzen maakt, en ja, voor mannen (unisex).
  Cowboy, ranger, farmer, biker, en ook engineer met vibramzool zitten in het programma met diverse schachthoogtes.
  Ook pirate, musketier, biker, engineer, modellen over de knie behoren tot het gamma.
  En dat van Sendra met Sendra stijlen/kwaliteit.
  Custom made kan ook, indien je veel geduld hebt, maar dat geldt voor Miquel Jones ook.
  Omdat laarzen meer aandacht vereisen kwa pasvorm, heb ik voor Beneluxers een adresje in Birkesdorf-Dueren gevonden, tussen Aken en Keulen. (Dueren=, ue = u met Umlaut)
  Deze winkelier maakt reclame op e-bay duitsland met de naam West-Side-Store-Dueren sinds 2003.
  Inmiddels 2 paar sendra’s aangeschaft met schachthoogte ca 46cm, net onder de knie, helemaal te gek.
  Welliswaar niet via e-bay maar in zijn winkel (pasvorm), en ik kan niets anders zeggen dan top service en vakmanschap.
  Ik ben geen ebay held, dus zoek op ebay duitsland naar sendra (met gangbare prijzen en foto’s met hoge schacht) hij heeft een eigen pagina.
  In de winkel heeft hij ook jeans, hemden, en riemen (van Sendra).
  Dit is nu een voorbeeld van een winkelier die in een niche markt opereert.
  Grtzzzzzzzzz

  • Guy op 17 december, 2014 om 13:59
  • Reageer

  Hallo,
  Deze week een paar kniehoge bruine laarzen in tweedehands aangekocht (wel voor vrouwen), maar onder een broek ziet er toch niemand het verschil.
  Dus heb ik wat gezocht op het internet over mannen met laarzen en op deze site terecht gekomen.

  Nu heb ik enkele vraagjes voor jullie,
  Ik zou graag kniehoge tot over de knie laarzen willen aanschaffen, maar de meeste (online)winkels hebben enkele de enkel laarzen,
  Dus waar of welke sites zijn gespecialiseerd in deze laarzen voor mannen.

  Of vinden jullie dat je ook vrouwen laarzen (zonder decoratie) kan dragen als laarzen over de broek.
  Persoonlijk vind ik cognac kleurige laarzen de mooiste, maar pas dat wel bij mannen, is zwart of donker bruin niet meer geschikter?

  Grts
  Guy

   • Guy op 17 december, 2014 om 18:54
   • Reageer

   Nog een kleine melding erbij.

   Sowieso zou ik de laarzen van BW, Escala Alta Bronce Men zou ik bestellen.

   Maar heb deze ook nog gevonden:
   http://www.omoda.be/nl/dames/laarzen/lange-laarzen/omoda/bruine-omoda-lange-laarzen-051-481-43765.html
   http://www.omoda.be/nl/dames/laarzen/lange-laarzen/lamica/cognac-lamica-lange-laarzen-ibengy-40933.html

   Deze vind ik ook super:
   http://www.zalando.nl/evita-plateaulaarzen-braun-ev611m008-o11.html

   Alleen hoe hoog zou de hak van de laarzen voor mannen mogen zijn, om niet als travestiet door de straten
   rond te wandelen?
   Wat zijn jullie gedachten?

   Guy

   • Jurgen op 17 december, 2014 om 22:07
   • Reageer

   Heb vorig jaar een paar hoge leren laarzen gekocht en ze altijd gedragen onder de broek, nu toch zo stilaan de laatste tijd ze af en toe over mijn jeans gedragen , maar niet overal .
   Vanmorgen had ik dan eens terug gewone schoenen aangetrokken , toen ik op het werk aankwam maakte een collega de opmerking : “je hebt je schone laarzen niet aan vandaag ” .
   dit is voor mij de zekerheid dat wekl veel meisjes- vrouwen dit wel mooi vinden .
   Geeft mij moed om ze nog meer over de broek te dragen .

  • Jochem op 23 november, 2014 om 18:43
  • Reageer

  Waarom zouden mannen geen laarzen mogen dragen..? Dat is dus complete onzin en heeft totaal niets te doen met seksualiteit. Het is nu eenmaal dat goede laarzen beter en comfortabeler zijn dan menig herenschoen. Zelf draag ik mij laarzen (B&W) altijd onder mijn broek en de belangrijkste reden is dat ik niet wil dat ze te ver uitrekken. Wat mij betreft worden mannenlaarzen (echte en geen enkellaarzen) weer een normaal modebeeld. Denk dat menig man eigenlijk niet beseft wat ze mislopen, het comfort is gewoon perfekt

   • Laarzenheer op 27 november, 2014 om 11:32
   • Reageer

   Inderdaad, zeer goed reactie !

  • Phil op 20 november, 2014 om 00:17
  • Reageer

  Alle gekheid op een stokkie !
  Begrijp niet helemaal… 

  Af en toe draag ik ook wel even kniehoge laarzen over mijn jeans, maar daarbuiten loop ik altijd met extra lange laarzen. Dan voel ik mij lekker… en hoe hoger hoe beter.

  Ik heb een stapeltje extra hoge lederen laarzen voor het alledaagse leven en in rubber voor aan zee en natuur wandelingen. ( Facebook )
  Het zou mij een waar genoegen zijn mijn laarzen voor te stellen en uit te lenen voor een gezamenlijke uitstap.

  Don’t worry, Be Happy in Boots.

  Betreffende de reacties, die zijn steeds altijd heel positief vanwege mannen en de vrouwen vinden dit buitengewoon gezellig maar vooral sprankelend TOF en steeds de vraag naar dezelfde om mannen en andere vrouwen stapelgek te maken….
  ‘T is al welletjes geweest, niet?

  These boots… are made for walking ! WHAT ELSE ? Keep Kalm and HMM…
  Wanneer, hoe en waar je wilt.

  Groeten,   Phil

   • Henk op 27 november, 2014 om 12:55
   • Reageer

   Hoi Phil,ben al wat ouder maar doe nog graag mee,met mijn cavallos ,petries enz.
   maak maar bekend waar en wanneeer.

   Groeten,Henk

   • Laarzenheer op 29 november, 2014 om 14:58
   • Reageer

   Hallo Phil,
   Ik ben ook super laarzen idealist ! Niet onder de broekspijpen maar duidelijk zichtbaar !! Zwarte rijlaarzen tot aan de knie zijn mijn voorkeurslaarzen !

  • Ik op 24 september, 2014 om 22:10
  • Reageer

  Kunnen we ook foto’s plaatsen? Dan kunnen we ideeën uitwisselen en een beeld krijgen wat er gedragen wordt.

   • Bert op 26 oktober, 2014 om 14:08
   • Reageer

   Lijkt mij ook een goed idee, ik heb nog wel foto’s waar ik hoge laarzen draag

  • Jos op 19 augustus, 2014 om 08:37
  • Reageer

  Het dragen van laarzen voor mannen is prima. Zelf draag ik al jaren hoge zwarte Derby rijlaarzen van 52 cm hoog. Wel aan de achterzijde de nijlon strip laten verwijderen anders loopt het voor geen meter! De laarzen draag ik over mijn strakke jeans heen, zit pefect.

   • laarzenmeester op 9 september, 2014 om 16:33
   • Reageer

   Prachtig Jos ! Hoge zwarte lederen laarzen = puur genieten en natuurlijk ook de strenge uitstraling !

  • Uncle Ike op 4 juni, 2014 om 15:29
  • Reageer

  Ik draag al jaren hoge leren laarzen. Nu, met het Internet is het veel gemakkelijker om ze te vinden of bestellen. Ik heb een paar Chippewa 17 inch boots zonder stalen neuzen van stompers boots in de V.S. En nu heb ik het tweede paar laarzen laten maken (op maat, 19 inch hoog) bij Miguel Jones van custom boots in Mexico. Ze zijn niet echt duur, maar het kan nog goedkoper als je googled voor pirate boots in namaakleer.

  • laarzenmeester op 3 mei, 2014 om 13:36
  • Reageer

  Misschien eens een samenkomst organiseren met heren in lederen laarzen … Ervaringen bespreken, laarzen inspecteren …..

   • Niek op 3 mei, 2014 om 13:54
   • Reageer

   Nee dank je.

  1. Ben er wel voorstander van. Hopelijk op een centraal gelegen plaats die gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken is. Als er meerdere personen met dezelfde liefde (broek in laars) samen komen, dan vermoed ik dat ik meer lef zal hebben om de broek in de laars te steken. Misschien wel een eerste stap.

   • André op 2 juli, 2014 om 10:54
   • Reageer

   Moet je echt doen ik ook zeker.

   • Jos op 20 augustus, 2014 om 10:32
   • Reageer

   Hoi Laarzenmeester,
   Goed idee van je om elkaar te ontmoeten met laarzen aan. Ik wil daar graag aan meedoen ik weet alleen niet hoe. Mooi zou zijn als ik je kan ontmoeten zodat we ideeen kunnen uitwisselen. Ook heb ik veel laarzenfoto`s.
   Ik weet niet of het via dit forum mag maar mijn e-mail = gelaarsdekater21@hotmail.com. ( mogelijk kunnen ze dit adres aan jouw doorgeven als het niet via dit forum mag) Zelf draag ik altijd zwarte rijlaarzen van 52 cm hoog over zijn strakke jeans. Staat echt perfect. Ik hoop spoedig van je te horen!
   Groetjes Jos

   • micha op 22 september, 2014 om 10:34
   • Reageer

   Hallo mannen,

   Inderdaad waarom mogen mannen geen laarzen dragen ?
   Draag rubberpaardrijlaarzen ( Aigle Ecuyer) heel de dag door, zowel thuis, in de stad, tijdens paardrijden natuurlijk en durf er voor uit te komen, it is my way of living, in de stad soms wel nieuwsgierige blikken en kommentaar zo van waar staat je paard geparkeerd ? , maar zet je erover en draag de laarzen met fierheid, gecombineerd met vrouwenpaardrijbroek ( model zit beter en is modieuzer).
   Heerrlijk om te dragen en fijne uitstraling.
   Samenkomen voor beleving laarzenfetish ok? Centrale plaats in Nederland ?

   Ben wel voor te vinden , groetjes laarzengroetjes, micha

    • Jasper op 30 december, 2014 om 19:22
    • Reageer

    Hoi Micha,

    Helemaal met je eens. Draag ook altijd rubberenpaardrijlaarzen van Aigle. Je mag mij altijd mailen. Je treft niet zoveel gelijk gestemde in Nederland die ook de hele dag Aigle rijlaarzen dragen.

    Groet,

    Jasper

  • Niek op 2 mei, 2014 om 13:06
  • Reageer

  Heren, ook ik ben een groot liefhebber van laarzen. Mooi om naar te kijken en fijn om te dragen. Daarom heb ik mijn slanke, hoge (40 cm) laarzen iedere dag aan. Als het kan met een strakke spijkerbroek in de laars. Zeker als ik dat in het openbaar doet, voelde dat in het begin wel spannend aan. Desondanks zette ik door en na een paar vrouwelijke complimenten (‘mooie stoere laarzen’) nam het vertrouwen toe dat ik gewoon moest doen wat ik het prettigste vind. Dus nu loop ik regelmatig ‘gelaarst’ door mijn woonplaats. En daarbuiten. Een heerlijk gevoel geeft dat.

   • laarzenmeester op 3 mei, 2014 om 11:21
   • Reageer

   Tof ! De laarzenheren kennen het gevoel !

  • Gerrit op 29 april, 2014 om 21:49
  • Reageer

  Ik loop al 1 jaar op laarzen zonder hak ze lopen heel lekker

   • Gerrit op 29 april, 2014 om 21:51
   • Reageer

   Mooi

  • Luc op 16 april, 2014 om 08:15
  • Reageer

  Ik ben al geruime tijd bezig met het afschuimen van “mannen laarzen-forums”. In verband met het dragen van laarzen in de broek bij mannen, heb ik de indruk dat de bevolking in Nederland er opener tegenover staat dan hier in België. Hebben jullie ook die indruk, of sla ik de bal totaal mis ?

   • laarzenmeester op 16 april, 2014 om 17:39
   • Reageer

   Er is blijkbaar wel een verschil België en Nederland. Er zijn wel forums (Engelstalig) maar die zijn snel homo-gericht en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het kan interessant zijn om er eens op te kijken, gewoon voor de laarzen maar met de wetenschap in het achterhoofd dat er ook nog iets anders is.

   • laarzenmeester op 19 april, 2014 om 10:24
   • Reageer

   Ben je al op Hotboots geweest ? Is écht de moeite voor de heren-laarzenliefhebbers.

    • Niek op 3 mei, 2014 om 12:08
    • Reageer

    Ik ben zeker een groot liefhebber van laarzen, maar Hotboots is niet mijn stijl. Ik ga voor elegantie en draag daarom alleen stijlvolle Spaanse laarzen. Mooi bruin leer en lekker strak rond de kuit, maar zonder enige versiering.

  • Luc op 15 april, 2014 om 06:27
  • Reageer

  Sinds een jaar of 2 heb ik 2 paar laarzen bij B&W gekocht. Ik houd ervan om ze zoveel mogelijk te dragen, doch met de broek erover. Als 50-er heb ik toch en bepaalde schroom om de broek erin te dragen. Ik ben ervan overtuigt dat mijn omgeving raar en negatief zal reageren als ik de broek in mijn laarzen zou dragen. Men reageert nu al negatief als ik mijn lederen broek draag. Wat als ik die dan nog in een paar knie hoge laarzen steek ? Ik weet dat ik me niets van die kritiek zou moeten aantrekken, doch ben ik daar gevoelig voor.
  Velen zijn van mening dat lederen broeken en hoge laarzen weggelegd zijn voor bdsm-ers en homo’s, en ik ben geen van beide. Als ik jullie reacties lees, dan voel ik bij toch een beetje beter vanwege het feit dat ik geen alleenstaand “geval” ben. Misschien wel eens starten met het kustwandeling waarbij ik mijn laarzen ten volle show. Ik hoop dat ik dit aandurf.

   • laarzenmeester op 15 april, 2014 om 16:19
   • Reageer

   Ik begrijp het best. Het is niet eenvoudig, het vraagt echt moed en doorzetten en de negatieve reacties naast jou neer te leggen, gewoon geen aandacht aan besteden. De samenleving ziet een man in zwarte lederen laarzen en lederen broek inderdaad als een soort “zonderling”. Het kan inderdaad niet altijd en overal, maar waar het kan, zou ik zeggen, toon de laarzen !

   • Niek op 3 mei, 2014 om 12:19
   • Reageer

   Mijn ervaring is dat omgeving juist niet negatief reageert als ik (58) in mijn vrije tijd met mijn laarzen over een strakke spijkerbroek de deur uitgaat. Mijn Spaanse, bruine laarzen zijn 40 cm hoog en zitten dus iets onder de knie. Meestal reageert men niet of positief. Dat laatste echter alleen door vrouwen. Na zo’n compliment voel ik mij de koning te rijk. Dus gewoon doen.

  • Max op 10 april, 2014 om 07:24
  • Reageer

  Zeker strakke jeans of rijbroek passen het best bij langelaarzen!

  • laarzenmeester op 9 april, 2014 om 14:23
  • Reageer

  Iemand ervaring in rijlaarzen én in korte broek ? Vandaag geprobeerd, prachtig ook !

  • henk op 3 april, 2014 om 20:56
  • Reageer

  hoge rijlaarzen over strakke jeans staat stoer en sexy ,heb het zelf ook een tijd gedragen op bos wandelingen. Het voelt prima in deze outfit
  Toch zie bijna nooit mannen in stakke jeans,laat staan met rijlaarzen er over heen.
  Mannen inclusief mijzelf zijn kennelijk te preuts om zoiets in het openbaar te gaan dragen.
  Het moet bij je passen,de vrouwen zijn hier veel vrijer in.

  Henk.

   • Max op 4 april, 2014 om 11:31
   • Reageer

   Gewoon blijven doen!

   • laarzenmeester op 4 april, 2014 om 12:55
   • Reageer

   Ja het is inderdaad fantastisch, een super-gevoel. Ik heb enige dagen geleden toch maar de zwarte lederen rijlaarzen aangetrokken en heb ook een (korte) wandeling gedaan.

    • max op 4 april, 2014 om 13:44
    • Reageer

    cavallo zijn perfect om te wandelen!

     • laarzenmeester op 4 april, 2014 om 15:00
     • Reageer

     Cavallo is inderdaad perfect, mooi van vorm ook, aangenaam aan de benen, goed gevoel.
     Dehners zijn ook prachtig, maar zeer duur …..

      • Max op 4 april, 2014 om 15:51

      Klopt maar helemaal top laarzen. En juist perfect voor buitenwandeling

      • laarzenmeester op 7 april, 2014 om 08:52

      Heb vanmorgen nog eens een wandeling gedaan in mijn zwarte rijlaarzen, prachtig gevoel. Ik trek daarbij ook altijd zwarte lederen handschoenen aan, gaat perfect samen vind ik.

   • laarzenmeester op 8 april, 2014 om 17:49
   • Reageer

   Hoge lederen laarzen werden al heel lang door mannen gedragen. De vrouwen hebben zich dat recht “toegeëigend” …. zoals ze altijd zich alles zomaar zien als zijnde verworven.

  • laarzenmeester op 29 maart, 2014 om 11:15
  • Reageer

  Tof te merken dat er veel heren in hoge lederen laarzen zijn ! Zelf draag ik meestal kniehoge zwarte rijlaarzen, fantastisch gevoel. Ik draag ze evenwel onder mijn broek. Ik zie het niet echt zitten om gewoon zwarte lederen rijlaarzen met de rijbroek te gaan winkelen bvb. Soms bevestig ik sporen aan de laarzen (geeft een extra uitstraling). Wat vinden de laarzenheren van het gebruik van sporen aan de laarzen ?

   • Max op 1 april, 2014 om 07:50
   • Reageer

   Sporen bij laarzen alleen maar om paard te rijden!
   Ik draag strakke lange herenlaarZen en vaak broek erin!

  • John op 27 maart, 2014 om 18:40
  • Reageer

  Er zijn nog te weinig mannen die hoge laarzen dragen. Zelf heb ik twee paar die ik regelmatig afwisselend onder en over mijn jeans draag. Het voelt goed en heb niet het idee dat er vreemd naar gekeken wordt. De suggestie van een skinny jeans is een aanrader want normale strakke broeken hebben de neiging wat ruimer te gaan zitten.
  Een oproep voor de mannen laat je laarzen zien.

   • Niek op 3 mei, 2014 om 13:51
   • Reageer

   Ik sluit me de oproep van John aan. Ook in mijn omgeving zie ik nooit een man met laarzen over zijn broek. Zelf trek ik regelmatig de stoute schoenen aan. Strakke spijkerbroek in mijn mooie Spaanse, 40 cm hoge bruine laarzen. Voelt heel goed en zeker als een vrouw complimenten maakt (‘mooie stoere laarzen’).

   • John op 28 juni, 2014 om 10:39
   • Reageer

   Hey naamgenoot,

   Ik kwam hier toevallig terecht na een zoekactie over mannen op laarzen. Nou, ik ben kennelijk de uitzondering. Ik draag altijd hoge laarzen als ik even de stad in ga of ga boodschappen doen in het winkelcentrum. Meestal zijn dat mijn 51cm hoge rubber rijlaarzen van het merk Le Chameau. Ik heb dan m’n skinnyjeans aan, waar ik de laarzen uiteraard overheen draag. Dus niet m’n broek over m’n laarzen, zoals sommigen doen, maar m’n broek in mijn laarzen. Verder draag ik ook wel vaak Hunter laarzen uit Engeland. Ik heb zo’n 150 paar laarzen in alle denkbare kleuren, en ik draag ze afwisselend graag in het openbaar. Ik vind het een sport om kleuren leuk te combineren met bijvoorbeeld een bodywarmer of jas. Uiteraard krijg ik vaak vreemde blikken of opmerkingen, maar daar heb ik schijt aan. Sommige mensen associëren het dragen van hoge laarzen door mannen vaak met BD & SM. Ik heb daar zelf helemaal niets mee.

  • Max op 26 maart, 2014 om 08:50
  • Reageer

  Ik draag ook lange laarzen, vaak paardrijlaarzen n trots

   • laarzenmeester op 29 maart, 2014 om 11:18
   • Reageer

   En draagt u die ook als u niet rijdt ? Dus gewoon, even naar de winkel e.d. ?

  • Lalle op 15 februari, 2014 om 13:50
  • Reageer

  Ik heb zowel de outdoor laarzen, als de Escala Atra Negro van Boots en Woods en draag ze zeer regelmatig.

  Soms over de broek, met name de Outdoor-variant. Bovendien heb ik een redelijke collectie lage tot halfhoge laarzen. De Shabbies van Fred de la Bretoniere draag ik het meest, maar ook een bont gevoerde laars van het merk Alveare (gekocht bij de Bijenkorf) doet prima dienst.

  Voor mij is het dragen van laarzen net zo van vanzelfsprekend als een normale schoen. Schaamte is er niet (of nauwelijks) en ik draag ze regelmatig. Ik vindt het jammer dat er niet wat hogere Shabbies te krijgen zijn voor mannen, die zitten echt als pantoffeltjes.

  Gewoon lekker blijven dragen heren! Laten we met z’n allen een statement maken…

  Greetz,

  Lalle.

  • Joannes den Hollander op 4 februari, 2014 om 00:34
  • Reageer

  Heren, ik begrijp jullie probleem niet, geen laarzen durven te dragen?
  Zijn jullie mietjes of zo?
  Ik droeg ze in mijn tijd als beroepsmilitair al.
  Ook nu draag ik ze nog vrijwel dagelijks.
  Ook net onder de knie, met de broek erin.
  Laarzen hebben door de eeuwen heen altijd dienst gedaan voor mannen.
  Dat nu een aantal feministes het probeert af te doen als vrouwenmode is dus de grootste lariekoek die er bestaat. Bahhhh, kostuums dragen ze ook al. En herenhoeden, zum kotzen. Af en toe zijn het net manwijven, niets vrouwelijks meer aan.
  Niet pikken hoor anders lopen er binnenkort een aantal mannen in een bloemetjesjurk op ballerina’s. Maar mij niet gezien. Af en toe loop ik met mijn Bouvier zelfs op Knobelbechers, die zie je niet alleen, maar je hoort ze des te beter.
  Ik zie de dames trouwens liever in hun oorspronkelijke mode: jurkje, rokje, eventueel een mantelpakje met eronder vrouwelijke schoentjes. Maar absoluut geen laarzen, hoe durven ze.

  • Kees op 26 december, 2013 om 13:36
  • Reageer

  Hallo heren, goed bezig. Ik draag sinds een jaar stoere overknee dameslaarzen zowel onder mijn broeken als over mijn broeken. Ik geniet hier ontzettend van. Inderdaad vreemd dat hier nog een taboe op rust in deze tijd. In de jaren zeventig was het vrij normaal dat heren ook laarzen droegen, daar deed ik toen ook aan mee. Ik durf het nu nog niet goed aan om in het openbaar laarzen over mijn broek te dragen. Het dragen van hoge laarzen door heren zou dus gewoon weer mode moeten worden.

   • Guus op 4 februari, 2014 om 06:59
   • Reageer

   Helemaal Top Kees,
   Ik draag ook al een aantal jaren dameslaarzen, sinds een 1/2 jaar ook overknees…maar niet buiten, daar ben ik te laf voor…hooguit in het donker ’s avonds.
   Ben sinds kort begonnen ook met laklaarzen, hopelijk komt alles [weer terug] voor de man.

   Kan niet wachten op die dag

  • rijboy op 19 december, 2013 om 10:17
  • Reageer

  hoi ik draag dagelijks rijlaarzen mijn aigle,s zijn gewoon zalig om te dragen ik rij er dagelijk paard mee gekombineert met een strake rijbroek gewoon de max.

  • michiel op 11 december, 2013 om 09:21
  • Reageer

  hoi, ik ben ook een fervent drager van laarzen.
  het is allemaal begonnen in mijn prille jeugd toen mijn moeder een paar rubberen paardrijlaarzen kocht toen ik op paardrijden zat en nog altijd.
  het geeft me een kick om laarzen te dragen, meestal gecombineerd met een damesrijbroek,vanwege het zitcomfort. een mooie uitstraling de laarzen met fierheid als man te dragen.
  meerdere paren heb ik versleten, meestal aigle rijlaarzen nadien ook hunters en dubarry boots.
  in deze kledij ga ik ook shoppen, wandelen enz. en dan zie je sommigen kijken wow een man die rijlaarzen draagt maar de meesten vinden het wel ok vooral vrouwen vragen wel eens waarom ik laarzen draag en dan antwoord ik meestal waarom zou een man geen laarzen mogen dragen en vrouwen wel.
  de laatste tijd ga ik ook in schoenwinkels kijken voor dameslaarzen en wordt altijd gedienstig geholpen door de winkelbediendes die me bijstaan in het dragen.
  dus mannen en vrouwen draag zoveel mogelijk laarzen, rubber leder het maakt niet uit als het maar laarzen zijn en de broek in de laarzen zodat de mooiheid van dit te zien is en niet ondergestopt wordt.
  een leuk cadeau artikel voor kerst : een paar rijlaarzen, wow

  • Lars op 27 oktober, 2013 om 17:17
  • Reageer

  Wat jullie schrijven is heel herkenbaar voor mij. Ik heb er steeds minder moeite mee mij op straat te begeven met een strakke jeans met laarzen. Er gaan tijden voorbij dat niemand opkijkt maar soms voel je gewoon dat je bekeken wordt. Daar doe ik het ook wel een beetje voor. Ik heb al een paar keer een compliment gekregen. Een keer van een man die vroeg waar ik mijn laarzen gekocht had en van een vrouw die het geweldig vond dat ik laarzen aan had. Helaas hebben sommige mensen een beeld dat laarzen iets voor vrouwen is. Er zijn gelegenheden waar het niet kan maar over het algemeen zeg ik; gewoon doen. Hoe meer ze gedragen worden door mannen hoe normaler het wordt.

   • Max op 28 oktober, 2013 om 22:22
   • Reageer

   Met je eens mannen moeten vaak laarzen aan doen.. Het is stoer!

  • Willem dresselhuys op 20 oktober, 2013 om 19:51
  • Reageer

  Heren heren heren,
  Het is 2013 we leven niet in de middeleeuwen we leven in een vrije mooie wereld.
  Ik draag al bijna 15 jaar laarzen en dan geen enkellaarzen dat vind ik zo stiekum.
  Zo van we willen wel maar eigenlijk ook niet stel je voor zeg.

  Laarzen moet je goed dragen en dan wel hoge laarzen inderdaad wel met strakke broeken en niet meer wijd gedoe zodat het een pofbroek word.
  Hoge laarzen een taboe? Dat maken wij er zelf van aub draag ze gewoon en wat ik steeds zeg op een goede manier.
  Leren broek of spijkerbroek of gescheurde broek of met een prachtig colbert of outdoor met dikke coltrui(en niet dat foute dubarry gedoe including waxjas want dan loop je echt voor lul.
  Heren hierbij open ik het leren hoge laarzen tijdperk voor mannen.
  En wie nog tips voor leuke adresjes voor mooie maffe hoge herenlaarzen want tja het blijft zoeken helaas.

   • max op 26 oktober, 2013 om 13:17
   • Reageer

   Willem, met je eens.
   lange laarzen zeker. kijk op deze site genoeg tip:)

  • max op 21 september, 2013 om 10:11
  • Reageer

  lange laarzen voor mannen zijn gewoon cool en stoer. Ik draag ze vaak met broek erin, maar helaas zie je dat niet vaak

  • Bert op 4 september, 2013 om 22:26
  • Reageer

  Inderdaad mooie laarzen, die hoge Rocierco, ook wel wat voor mij!
  Een spijkerbroek of een leren broek, vind ik de beste combinaties. En natuurlijk zo vaak mogelijk over de broek 😉
  In het begin was het wennen in de supermarkt en op het terras, je denkt dat iedereen kijkt maar dat gaat (bij mij toch) vanzelf over. Kreeg zelfs een aantal keren complimentjes van dames dus dan groeit het zelfvertrouwen. Ik vind ook dat er nog veel te weinig mannen hun laarzen over de broek dragen, misschien moeten wij het goede voorbeeld blijven geven.

  • Bert op 13 juli, 2013 om 16:20
  • Reageer

  k draag al een aantal jaren dagelijks laarzen en de laatste 4-5 jaar mijn laarzen over mijn broek. Ik heb verschillende paren van B&W , maar ook platte Shabbies. Wel allemaal kniehoge laarzen. Ze lopen prettig en ik vind het sexy om te zien, ook bij andere mannen.
  Ook nu in de zomer blijf ik mijn laarzen dragen.

  • Belaars op 16 januari, 2013 om 19:12
  • Reageer

  Als hetero man sinds een maand de ‘all weather boot’ van Boot &Woods in bezit. Draag ze in mijn vrije tijd met de jeans erin. Zeker met het koude weer, altijd warme voeten. Eerst met wat schroom, want je valt toch wat buiten de norm. Soms krijg je wat vreemde gezichten. Ik trek er me niks van aan. Jammer dat er niet meer mannen in laarzen rondlopen zeker hier in België. Zou tof zijn als het algemeen aanvaard wordt.

  • Laarzengek op 9 januari, 2013 om 21:11
  • Reageer

  Eindelijk vind ik hier gerechtigheid ! Inderdaad is het eigenlijk absurd dat wij mannen niet (meer) in onze laarzen mogen lopen met de broek er bij in. Zelf ben ik vanaf mijn prille jeugd al gefascineerd door laarzen. Mannen en vrouwenlaarzen. Heb zelf vrijwel altijd laarzen aan, mijn favouriten zijn de zwart leren Derby’s, een voormalig Politie model. Niet vanwege dat aspect maar omdat ik ze mooi en comfortabel vind. En ja, ze zijn hoog, tot net onder de knie, en dat is voor mij belangrijk. Enkellaarsjes zijn eigenlijk geen laarzen ! Dat de vrouw zich “onze” laars heeft toegeeigend was mij een aantal jaren geleden ook al duidelijk geworden. Zij mogen in alle kleuren en formaten pronken met hun laarzen terwijl de (helaas) enkele mannelijke liefhebber inderdaad zijn exemplaren onder de broek draagt. Zo oneerlijk ! Ik doe het soms ook want het dragen van de broek in de laars wordt ook mij soms ontmoedigd, ik sluit me geheel aan bij de genoemde argumenten, ook die van grootmoeder ! Maar toch laat ik me niet uit het veld slaan, mijn laars mag en moet gezien worden, omdat ik er zo bij wil lopen ! Maar ook ik pas me aan aan de omstandigheden, dus nog een held. Thuis of buiten de deur (niet in mij eigen straat) loop ik zoals het hoort, en voel ik me dan als een vis in het water. Ik realiseer me wel dat zwart meer “aanstoot” geeft dan bruine of andere kleuren, maar ik ben nu eenmaal van de zwarte kant, met ook meer risco op gedraaide koppen, wellicht meer afkeurende, maar tja.. ik kan het niet helpen wat een ander denkt of vindt. Soms hoor ik van een passant opmerkingen zoals “hmm…pittig” of “kijk dat dan….” maar ik ga er niet op in. Mijn hele gestel is ook gefocused op andermans(vrouws) laarzen, mijn ogen zijn net die van een ekster. Alles wat glimd aan een been moet ik naar kijken. Het is een verslavende hobby. En vind iemand mij gek ? Het kan me na al die jaren niet meer schelen, iedereen heeft zo zijn eigen voorkeur, en dus ik ook !

  Bedankt voor jouw mooie site, en ben ook blij met de leuke reacties van de mede laarzenmannen ! Geweldig !
  Hartelijke groet
  Laarzengek

   • André op 23 maart, 2014 om 18:44
   • Reageer

   Hier een gelijke soortgenoot ook vanaf jeugdjaren,ook mijn derby boots die ik bijna dagelijks aan heb zelfs op maat laten maken.
   Gelukkig kan ik voor mijn werk ok altijd boots aan ,workboots dus van jalatte.
   Het geeft mij zo”n kick om boots aan te hebben het gevoel om je kuiten!
   Er is geen leven zonder laarzen.
   Groetjes Bootsgast

   • laarzenmeester op 9 april, 2014 om 14:54
   • Reageer

   Gelijk heb je ! Het geeft een kick, ik ben ook volledig gewonnen voor de glimmende zwarte lederen rijlaarzen !

    • André op 2 juli, 2014 om 10:48
    • Reageer

    Misschien toch is een dag organiseren voor laarzenliefhebbers?

  • Booted op 25 december, 2012 om 17:10
  • Reageer

  IK VIND HOGE LAARZEN HELEMAAL TOP ! Ik draag mijn strakke jeans of leren broek altijd in mijn laarzen. Ik ben helemaal weg van de wesco engeneers en het model big boss is de max. En maak je vooral geen zorgen, blijf wie je bent en trek je van de straat gewoon niets aan.
  Greetz Booted forever

   • Bert op 5 januari, 2013 om 13:18
   • Reageer

   Een leren broek met hoge laarzen erover is super. Draag dat zelf ook graag.

  • Richard op 2 november, 2012 om 17:09
  • Reageer

  Ik heb sinds kort de All Weather boots van Boots & Woods. Die draag ik nu nog wel onder mijn broek (paar keer aangehad bij een lange wandeling in de natuur), maar als mensen het zien en er naar informeren, krijg ik geen vreemde reacties. Dat komt waarschijnlijk door de kleur (donkerbruin) en omdat de laarzen gewoon stoer zijn. Zo zie ik liever de All Weather laarzen dan de Dubarry’s bij een man. Ik heb de laarzen nog niet over mijn broek gedragen, daar is het nu ook geen weer voor, maar dat ga ik zeker doen in de winter. Ik ben het wel eens met het artikel. Ooit zijn mannen begonnen met het dragen van laarzen, eeuwen geleden, en nu zou het niet meer kunnen? Zou je ineens homo zijn? Wat een onzin.

  • Ace op 5 juni, 2012 om 17:04
  • Reageer

  Draag reeds enige maanden regelmatig lange laarzen, over mijn spijkerboek e.d. Heb soms beziens, maar iedereen vind het toch modern en cool. Het is gewoon durven te doen. Ik wander ermee aan de kust op de dijk e.a. plaatsen.
  Sinds het dragen van laarzen is mijn wandelcomfort eveneens enorm verbeterd. Mijn vrouw vindt het ook mooi, kiest zelfs mee mijn laarzen in de winkel. Heb maat 42-43, waardoor dat er zeker ook stoere modellen te vinden zijn bij de platte dameslaarzen (waaronder bvb GABOR).
  Ben 50 jaar en voel me goed. Soms heb je wel eens bekijks, maar dit valt reuze mee. Uiteraard bij bepaalde gelegenheden, recepties en op het werk, draag ik ze meestal onder de broek. Maar in de vrije tijd ALTIJD met de broek in de laars.

  Gewoon doen, wordt veel beter aanvaard dan ik durfte te vermoeden.

 2. Ben het hier helemaal mee eens.Alleen,Mannen schoenen(behalve Sacha) en laarzen zijn echt boring as hell.Als ik mijn sancho’s met de broek erin draag heb ik wel bekijks,maar als het je erom gaat mensen mensen te shockeren,kan ik je maar een advies geven,nl: Alpinestars Super Victory Boot.Is n replica van een motorcross laars uit de seventies(model Roger de Coster),zoals door de Toecutter en Goose gedragen in MadMax 1.

  Denk dat dat zachte gevoel bij mensen opkomt omdat er bijna geen echte Coole herenlaarzen meer gemaakt worden,en sinds brokeback mountain is het er voor de western boot met de broek erin ook niet echt beter geworden….

  • Elanza op 5 april, 2012 om 17:03
  • Reageer

  In mijn jeugd nu 45 jaar terug,droegen we hoge laarzen over onze strakke spijkerbroek heen. Dit was een algemeen beeld van de jongensmode in die tijd.

  • Diederik op 5 februari, 2012 om 15:27
  • Reageer

  Ik heb geen kracht in mijn rechterhand en voel niets met mijn vingers, veters strikken is een crime voor mij.
  Een rits is voor mij makkelijker, heb al hoge schoenen geprobeerd, maar zijn te laag om voldoende steun te geven, daarom nu laarzen.
  Helaas zijn Heren laarzen voor mij te duur, de laarzen die ik nu heb zijn een goed en betaalbaar alternatief.
  Tot op heden bevalt het mij goed, ik heb nu meer steun, waardoor ik stabieler loop en betaalbaar.
  ( Ik heb een herseninfarct gehad, waardoor rechterkant minder kracht heeft, en mijn evenwicht is daardoor verstoord)

  • Diederik op 13 januari, 2012 om 11:24
  • Reageer

  HGet nadeel is dat heren laarzen erg duur zijn. Terwijl dames laarzen bijna niets meer kosten, terwijl ze soms ook hoge heren schoen die verlengt zijn als dames laarzen verkopen.

  1. In principe gaan ”duurdere” herenlaarzen ook langer mee dus relatief zijn ze niet duur. Volgens mij zijn er bij dameslaarzen die jij bedoeld ook minder van kwaliteit.

  • Marcel op 5 december, 2011 om 16:23
  • Reageer

  haha, herenlaarzen zijn wel cool, als je er een goede broek bij draagt

   • Wim op 17 september, 2022 om 08:07
   • Reageer

   Hallo, ik ben nieuw hier.
   Zijn er hier ook belgische laarzen liefhebbers?

   Als « slaaf » heb de laatste jaren geïnvesteerd in alle soorten (hoge) laarzen voor mijn vriendin, ondertussen ex vriendin.

   Nu is het mijn beurt om van laarzen te genieten! Ik ben fan van zowel rubberen als lederen laarzen en lieslaarzen .

   Ik heb ook een fetisj voor lederen kleding.

   Ik zoek gelijkgestemde (hetero, bi, homo) mannen om samen te genieten van laarzen en leder. Ik heb even mijn buik vol van vrouwen.

   Ik wandel graag, dus in de natuur wandelen met waders en gladde kledij … lijkt me ook de Max.

   Verder heb ik ook een neopreen bodybag

   Groetjes Wim

   50 jaar

    • Pieter op 7 oktober, 2022 om 18:32
    • Reageer

    Hallo heren, ik heb met veel interesse jullie berichtjes gelezen. Ook ik ben een liefhebber van cq een fetisch met leer, lak en laarzen. Met name bij vrouwen. Nu heb ik ongeveer een jaar geleden een rijlaarzen aangehad en dat voelde echt héérlijk. Ik zou daar graag meer mee willen en meer willen ontdekken. Nu ben ik wel getrouwd en mijn vrouw vindt het niks. Ik kom overigens uit de regio Zwolle. Gr. Pieter

Meer laden

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.