Mannen Laarzen dilemma

Als ik het Boots & Woods gastenboek lees, is het nog een taboe: mannen die laarzen dragen. Althans, mannen ervaren het als een taboe. Mannen verstoppen namelijk laarzen onder hun broek. Men, ik generaliseer, er zijn ook uitzonderingen(!), vindt het vreemd dat de laars door mannen ‘in zicht’ wordt gedragen. Zelfs in mijn eigen omgeving is er twijfel of dit wel kan. De vrouw heeft zich ‘onze’ laarzen toegeëigend. Vrouwen dragen nu de meest mannelijke laarzen die er maar te koop zijn: heel hoog, stoer leer, platte hak, ronde neus, profiel zool. Gewoon tijdens het winkelen, in de supermarkt en naar het theater. En door jong èn oud(er), mèt kinderen. Dit wordt tegenwoordig door vrouwen èn mannen (we zijn al overdonderd) als heel normaal beschouwd. Pikken wij mannen dat? Houd mij ten goede: ik vind vrouwen in laarzen buitengewoon mooi.

Helaas is het resultaat: mannen, die op straat, in de supermarkt, op kantoor en naar het theater, laarzen dragen, zijn homozueel (zou mijn wijze grootmoeder zeggen), lopen daar wel heel dicht tegenaan. Het maakt mij trouwens niet uit of het homo of hetero is. Iedere man moet laarzen kunnen dragen. Hoe dan ook! Net als iedere vrouw lange broeken mag dragen. In welke eeuw leven we eigenlijk?

Wat moeten wij mannen daar aan doen? Stug doorgaan met laarzen dragen, is mijn devies! Ik draag laarzen over of onder een broek, zo ik wil. Maar ik houd echter ook wel rekening met: waar en hoe! Ik houd dus we dégelijk rekening met die algemene opinie. Held die ik ben.boots & woods herenlaarzen

Wat voor herenlaarzen zeer belangrijk is: is soort, type èn de kleur. Die bronzen Escala’s van Boots&Woods zijn fantastisch mooi. Die leveren meer gedraaide hoofden op dan de donkerbruine versie. Vraag mij niet waarom. Misschien praten wij mannen ons dat zelf wel aan. Wellicht zeggen onze partners dat tegen ons, omdat ànderen dat zeggen. Hier kun je op afstuderen.

De Outdoor-laarzen en Polo Boots zorgen niet voor verdraaide nekken. Zelfs de blauwe Gaucho’s en bruine Lammy’s leveren geen nakijken op.

Maar ik draai wel degelijk mee met een langslopende (wat) oudere dame, die hoge, ver over-knee, laarzen draagt, in het De La Mar theater. Meer uit bewondering of bijna jaloezie: jéz… wat een mooie. Dat zij dat wèl durft. Waarom heb ik dan die mooie bronzen Escala’s niet aangetrokken…óver mijn broek. Jaha, omdat zùh dat misschien wel gek vinden. Ik ben gek, omdat ik het niet heb gedurfd.

429 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Hoge laarzen en motorrijder!
  wie is ook Motorrijder en rijd op de motor in kniehoge leren laarzen (derby’s of wesco’s of andere zwarte glanzende hoge laarzen?
  Ben benieuwd.wat voor laarzen? wat voor motor? welke omgeving?

  1. Zeer goed, heer zwart gelaarsde motorrijder ! Streng respect ! Ik zwarte lederen kniehoge laarzen prachtig staan als motorrijder, in zwart lederen outfit, super ! Ik ben zelf niet motorrijder, maar ik respecteer ten volle uw mededeling. Kijk maar naar de zeer strenge uitstraling van de zwart lederen, kniehoog gelaarsde heren van de motorpolitie in de zeventiger jaren ! U lijkt een toffe kerel !

   1. dank je wel

 2. Hallo. Ik zie het niet meer zitten wie weet hoe ik snel en pijnloze zelfmoord kan doen als je het weet hoor ik het graag

 3. Laarzen maken de man… en nog leuker wanneer in lederen outfit 😉

  Sinds kindsafaan vind ik rijlaarzen zo geil, fascinerend en intimiderend. Maar voornamelijk wanneer hij / zij die deze draagt een graad van dominantie/sadisme in zich heeft.
  Dus welke man in laarzen houdt er van om de zweep te hanteren OF/EN houdt er van om ongedierte onder zijn laarzen te vermorzelen? Strenge ruiters zijn meer dan welkom!

  Ikzelf heb Aigle rijlaarzen en een heel originele latex rijbroek naast de courante strakke leren broek 😉
  Ben 36, 1.96, slank gebouwd en wil gelaarsde mannen met eenzelfde interesse leren kennen.

  1. Zeer streng, Heer ! Zo hoort een echte laarzenkerel te spreken. De zweep in de zwarte lederen handschoenen, de glimmende lederen rijlaarzen

   1. nou dat klinkt aardig geil in lange aigle laarzen en vooral een latex broek wil je wel eens ontmoeten
    en dan samen in laarzen en latex door bos lopen zal wel dikke bobbel in latex te zien zijn bij mij dan.

  2. Met mijn lederen rijlaarzen met sporen en rijzweep
   kan ik je heel goed een lesje leren

 4. Mooie site! Heb zelf een paar 16 inch hoge Wesco engineer boots voor op de motor en ben nog op zoek naar een mooi paar Derby laarzen zoals de motorpolitie die vroeger droeg. Erg stoer ook. In de grotere maten zijn die zo’n 50 cm hoog.

  1. Hoi Jan
   Welke maat heb jij nodig?
   Ik rijd ook motor in derby’s van 58 cm

  2. Hallo Jan,
   Ik heb nog wel een Derby laarzen voor je, zijn van Smash. Grote maat is dat.Maat 48 en 50 cm hoog. Iets voor jou?

   1. Hallo Peter,
    Heb misschien wel interesse in die grote laarzen van je. Wellicht kan de webmaster/admin onze contactgegevens uitwisselen.
    Jan

    1. Hallo Jan,
     Je mag me wel mailen: peterfrank@live.nl

 5. Hoi jongens ik ben gerrit en ik ben op zoek naar een leuke jongen die wel een keertje met mijn wel zoenen

  1. Interesse wat is je mail adres? Gr roel

   1. Hoi roel mijn mail is gerrit-beek@hotmail.com

 6. hoi jongens ik ben peter mijn passie zijn paarden en rij dan ook dagelijks ik draag mijn rijlaarzen 5a6 uur per dag voor jumping draag ik mijn cavallo rijlaarzen voor buienritten zitten mijn petrie coventrij het lekkerst voor stal werk gebruik ik mijn aigle rijlaarzen zitten best fijn en kunnen tegen een stootje .zijn er hier nog ruiters? grt ps

  1. Hallo Peter,
   Ik rijd paard, niet zo intensief als jij ,maar toch wekelijks. Ik draag graag laarzen en heb derby rijlaarzen, Aigle en leren chaps.
   misschien via de mail verder afstemmen?

   1. nou ik wil wel heb zelf lange rubber lieslaarzen.

  2. He” gast draag ook altijd lerenrijlaarzen van derby ook over straat met skinnyjeans erin heb je interesse rijlaarzen@gmail.com

  3. Hey Peter,

   Leuk zijn paarden he! Zelf heb ik er ook passie voor en draag ook rijlaarzen.
   Zou wel eens in contact met je willen komen als je dat leuk vind?

   Groetjes

  4. Hoi ,
   Rij wel paard maar niet zoveel als jou, een keer per week super leuk om dan te doen en dan natuurlijk rijlaarzen aan te hebben

   groetjes

 7. Jos,

  Ik zit nog maar net op deze site. Voor 10 jaar geleden heb ik al hoge Dubarry’s gekocht. Een hele investering maar de moeite waard. Inmiddels heb ik ook de lage Kildare van Dubarry. Dat is wel wat mannelijker en draag ik vaak als ik weg ga voor een boswandeling.
  Groet, Jan

  1. Hallo jan,
   Heb je en draag je ook suede laarzen ?
   Groet Jan 2

   1. Ik draag wel suede laarzen. Vormen zich altijd lekker

 8. Hallo mannen

  Ik draag ook graag laarzen. Rubber laarzen van Dunlop, Aigle, Le chameau en Muckboots. Leren laarzen van Kochman, Derby en Dubarry. Lieslaarzen van Aigle.
  Ik ben nog op zoek naar een waadpak van Le Chameau maar dan niet van neopreen maar van rubber van voet tot borst. Ooit eens ergens gezien op het internet. Erg sexy.
  Tevens ben ik lid van waders en wellies en rubberboots2.

  1. hoi Jan
   Ik heb leren laarzen van Derby, zowel voor de motor als paardrijlaarzen. Hoe hoger hoe beter.
   Jij ergens een profiel?
   waders, wellies en rubberboots2 zijn dat sites? clubs?

   1. Toffe kerel jij ! Tof dat je voor beide zaken, motorrijden en paardrijden, hoge zwarte lederen laarzen aantrekt.
    Ook op de motor is de look in kniehoge laarzen veel beter dan ik laarzen halverwege de benen. Een laarzenkerel dient zijn laarzen zoveel mogelijk te dragen ! Ter info : motorrijder in zeer hoge laarzen (Derdau op Hotboots.

   2. Welk type is die motorlaars van Derby? En hoe hoog zijn die?

    Jan

  2. Ik heb op het moment Cavallo lederen rijlaarzen in gebruik. Zeer mooie pasvorm en aangenaam om dragen.

   1. hoi
    wel eens in een leren broek en rijlaarzen op het paard gezeten?

    1. Neen, die lederen ervaring heb ik nog niet gehad. Ik denk dat het inderdaad een hele beleving moet zijn, ook met zwarte lederen handschoenen en een zweep. Rijdt u in lederen laarzen én lederen broek paard, beste heer ?

      • Herman on 7 januari, 2018 at 18:47

      ik rijd normaal in leren handschoenen en leren laarzen. ik heb bij uitzondering wel eens in een leren broek gereden naar dat is echt een uitzondering.

    2. U rijdt wel met de zweep in de lederen handschoenen mag ik denken. Voorziet u de laarzen ook van sporen.
     Ik rijdt soms met sporen en soms zonder, dat hangt ervan af.

  3. ik wil je wel eens ontmoeten in rubber laarzen heb zelf rubber waders en latex shirt met latex legging

 9. Ik wens alle laarzen heren prettige feestdagen en en goed 2018. En niet te vergeten, de man zoveel mogelijk in de (zwarte) lederen laarzen !

 10. Zijn hier ook laarzen dragers uit brabant omg eindhoven?
  Ik indo super strakke Skinny jeans met rubbere rijlaarzen vindt het heerlijk om ermee in de modder mee te lopen.
  Wie houdt er hier ook van?

  1. Hoi,
   Kom ook uit brabant wel uit Breda maar kom regelmatig in de buurt van Eindhoven , lijkt mij wel leuk om in rubber rijlaarzen door de modder te lopen .
   Als je nog intressen heb hoor ik het graag

   1. hoi Edward
    draag jij die laarzen ook gewoon op straat?
    heb jij zelf paarden of rijd je in de manege?

 11. Na het paardrijden loop ik zo met mijn rijkeding de winkel in. Wordt wel veel gekeken, veelal vrouwen die niet echt gewend zij een ruiter te zien

  1. Inderdaad, ik doe dat ook, soms nog met de sporen aan de rijlaarzen. Welke rijlaarzen gebruikt u ? Ik in Cavallo’s. Ik overweeg nu de aankoop van een paar Konings. Konings lijken mij echt prachtig, het leder is ook zeer mooi.

   1. Ik draag Derby rijlaarzen. Sporen draag ik eigenlijk nooit tijdens het rijden. Maar ik kom ze regelmatig tegen die wel hun sporen nog dragen in de winkel. Lijkt mij alleen maar lastig met autoriijden.

    1. Inderdaad, bij het autorijden zijn de sporen soms hinderlijk. Derby zijn mooie kwaliteitslaarzen, zitten volgens mij ook aangenaam aan.

      • Equestrianfrl on 18 november, 2017 at 13:33

      Ja zitten als gegoten. Geen rits erin.

    2. Uiteraard meneer, zonder rits. Een rits doet afbreuk aan de uitstraling van de mooie zwarte rijlaarzen.

      • Equestrianfrl on 19 november, 2017 at 20:59

      Juist

  2. Hoi ik ga ook met mijn rijlaarzen na het rijden naar de winkel leuk als ze je nakijken!

   1. Hallo,

    Er is niets leukers dan dat ze je gewoon aanstaren haha. Van too tot teen. En soms durven ze er ook nog wat van te zeggen.

  3. Hallo wat voor Derby rijlaarzen draag je ?

   Groetjes

 12. Heb mijn 4de paar laarzen gekocht bij B&W. Het betreft de Pedro-laarzen.
  Kennen jullie nog winkels in Nederland of België waar ik terecht kan om knie hoge laarzen maat 45 ?
  Het liefst ga ik naar de winkel zelf, opdat ik ze daar kan passen.

  1. kniehoge laarzen zijn wel mooier stoerder. je kunt eens kijken bij marktplaats onder derby laarzen 45
   Meestal kun je wel onderhandelen over de prijs. en inderdaad altijd passen. Verder bij MR B in amsterdam maar dan betaal je wel meer, Die heeft ook Wesco’s als je daar van houdt.
   laat me weten wat je gekocht hebt.

 13. Zelf heb ik 10 paar stoere mannelijke knielaarzen welke ik geregeld openbaar draag.
  Daarnaast nog een paar met hoge hak. Zijn er mannen die ook hoge hakken (laarzen) dragen?

  1. Hi Vik,
   Hier het zelfde patroon. Ik draag veel knielaarzen in het openbaar.
   Daarnaast een ruim assortiment aan hakken. Ik zorg altijd wel dat mijn outfit mannelijk blijft.
   Het mag wat mij betreft een algemeen straatbeeld worden!

 14. Hoi, zijn er ook mannen die graag op zwarte hoge leren rijlaarzen van Derby lopen en daarbij een korte strakke jeans dragen van H&M ? Ik vind het heerlijk!
  Gr. Jos

  1. U bedoelt een zeer kort broekje ? Uiteraard vind ik dat, beste laarzenkerel ! Hoog respect voor de zwarte lederen rijlaarzen en het korte broekje !

   1. Jammer dat ik geen foto`s kan uploaden. Wil iemand toch foto`s van mijn laarzen in combinatie met strakke jeans wil zien, stuur dan een mailtje naar: gelaarsdekater21@hotmail.com

 15. Heey allemaal this all een tijdje geleden dat ik aan gaf wat ik draag alleen ik weet nog niet echt wat ik vijne laarzen vind de ene zegt deze zijn vijn en de andere dat ik ben meestal iemand die het zelf aan wil trekken maar om nou alle winkels en tientallen oline te bestellen kan iemand mij helpen
  Je kan mij mailen
  Mulder-menno@live.nl
  Met vriendelijke groet menno

  1. Hallo Menno,

   Je mag wel laarzen passen bij mij.
   Groet,
   Frank

   1. Frank
    Heb jij veel laarzen? ook maat 41-42?
    ik kan een keertje komen passen . welke omgeving?

 16. Ik draag graag rubberlaarzen ook rubberrijlaarzen. Combi met spijkerbroek en dan vastgebonden worden…

  1. Hz wil je dat

  2. Zullen we veder over de mail praten

  3. Vastgebonden ? Ook gekletst worden met de zweep hoort daarbij neem ik aan ?

 17. Welke leuke spontane jonge die weleens van een grapje houd wil een keer met mijn op date gaan mvg gerrit

  1. Hoi Gerrit, Ik las dat je wel zin hebt in een Laarzendate. Ik kom uit Amersfoort en zou je graag willen ontmoeten. Ik draag altijd hoge zwarte rijlaarzen over mijn strakke jeans. Zit heerlijk! Graag hoor ik van je
   Groetjes gelaarsdekater

 18. Welke leuke jonge zou een keertje met mijn op date willen

  1. wat heb jij voor laarzen en in welke omgeving zit jij?

   1. Ik hab laarzen ik woon in lunteren wil jij op date

    1. ontvang jij ook?

      • Gerrit on 3 juni, 2017 at 18:27

      Hoe bedoel je

    2. of ik bij jou kan komen?

  2. Hoi Gerrit, Ik zou best met je willen afspreken, ik hou van rubberen laarzen. Graag hoor ik van je. groetjes Niels

   1. Zullen we veder met de mail praten

    1. Dat is goed Gerrit, mijn e-mail staat in een bericht hieronder, hoor graag van je.

    2. Mijn e mail duchboy76@gmail.com

      • Gerrit on 21 juni, 2017 at 23:29

      Niels hz reageer jij niet meer

 19. Hou ik draag ook graag rubberen laarzen knie hoog in zwart of groen met jeans of overal zijn er mannen die dit graag dragen?

  1. Ik vind het dragen van hoge rubberen laarzen ook fijn. Ken weinig mensen die dit hebben. Wat is je mailadres, kunnen we bijpraten.

   1. hoi Frank
    wat voor rubber laarzen draag jij? zijn dat paardrijlaarzen? ik heb rubber Aigle laarzen. misschien keer bijpraten via mail?

   2. frank, mail mij op hermanek@planet.nl

  2. Zit in West-Friesland Frank

   1. Roel, mail me maar: frankgroen19@outlook.com

  3. Ik vind het heerlijk om in hoge rijlaarzen te lopen en met strakke jeans. Doe dit al jaren met plezier.

  4. Hoi, ik lees wel vaker deze berichten van jullie en ik vind het ook ontzettend fijn om laarzen te dragen in combinatie met een jeans of overall.Ben zelf werkzaam als hovenier dus lieslaarzen draag ik geregeld ook thuis doe ik ze graag aan het is elke keer weer een kick. Mijn buren zijn veehouders en lopen ook in overall en laarzen en dat vind ik heerlijk om naar te kijken. Zeker met dat warme weer dan lijkt het wel of alles wat strakker zit en daar wordt je wel opgewonden van.

   1. hoi Theo
    Zijn die laarzen van jou zwart?
    Draag jij ook wel eens hoge leren laarzen? hoe vind je die?

    1. Hey, Herman de lieslaarzen zijn zwart en mijn knielaarzen van Dunlop zijn groen en iets aan de lage kant, ook heb ik lederen paardrijlaarzen van Cavallo. Deze komen tot de knie en heb ik speciaal laten aanmeten. Hier heb ik jaren mee gereden. wat draag jij in je laarzen?

      • Herman on 27 oktober, 2017 at 09:01

      dank voor je bericht
      ik draag graag hoge derby rijlaarzen en heb ook derby motorlaarzen. verder ook rubber Aigle rijlaarzen
      mogelijk via de mail even verder contact? hermanek@planet.nl
      Mooi die cavallo’s zou ik graag willen zien.

  5. Hey mannen, ik volg jullie al enkele maanden. Zelf draag ik ook graag laarzen , knielaarzen en lieslaarzen met jeans of een overall erin, Ben hovenier dus draag de lieslaarzen in mijn werk, elke keer weer kicken. Thuis draag ik ze ook geregeld, en woon tussen veehouders in die dragen ook overall met grote laarzen, daar kan ik heerlijk van genieten , zeker met het warme weer dan dan zit de kleding ook wat strakker.

   1. Hallo Theo,
    Ik werk bij een melkveehouder en loop altijd in rubber knielaarzen. Onlangs hebben de stallen weer hun uitgebreide schoonmaakbeurt gehad, schoonspuiten, en heb ik de lieslaarzen van de boer zelf aangetrokken. Voelde enorme geilheid door mijn lichaam stromen.

    1. Hoi Frank, ja ik ken dat gevoel onwijs heerlijk, heb nog nooit laarzen van een ander aangehad, lijkt me ook gaaf. Had de boer jou in de gaten of vind ie laarzen met een overall er in ook kicken. Frank je kunt me mailen op dorus.berk@gmail.com Kunnen we het er verder overhebben

 20. Ik werk bij een melkveehouder en draag werkgerelateerd rubber knielaarzen. Heb onlangs laarzen gekocht van het merk Nokian. Deze zijn hoger dan reguliere knielaarzen van de bekende merken. De mijne zijn 45 cm hoog, soepel rubber en in het zwart. De laarzen zijn wat wijder zodat er voldoende ruimte is voor een spijkerbroek en een overall te dragen. Wie draagt er ook graag rubber laarzen?

  1. ik draag ook zwarte rubber laarzen van ong 40 cm maar ik draag liever zwarte leren laarzen kniehoog. voor paardrijden zijn ze 53 cm hoog en bij motorrijden 48. Hoe hoog zijn die rubber zwarte laarzen van jou?

   1. Herman,
    Mijn zwarte rubber laarzen zijn 45 cm hoog. Ik heb ook rubber lieslaarzen die zijn tot aan mijn lies.

    1. mooi man zou ze wel eens willen zien?
     welke omgeving zit jij?

      • Frank on 18 april, 2017 at 15:49

      Herman,

      Ik zit zelf in West Friesland.

      • Herman on 18 april, 2017 at 17:14

      keertje foto’s uitwisselen via de mail?
      misschien kun je de operator vragen je email te sturen.
      hierbij ook mijn vraag aan de operator voor email aan Frank

    2. Hoi Frank ik draag ook graag rubber laarzen en lieslaarzen ik kom zelf ook uit West-Friesland gr Roel

  2. Hoi Frank,
   Ik werk ook bij een koeienboer. Iedere ochtend melken. Ik draag altijd Thermo laarzen van Dunlop (zomer en winter) en dan in maat 48, werkelijke voetmaat is 43, maar des te groter des te prettiger wat mij betreft. Zijn inderdaad wat aan de lage kant, daarom heb ik er 2 extra schachten van andere thermo laarzen in geplakt. Zijn nu 65 hoog, dus tot ruim over de knie. Zouden we kunnen mailen met elkaar?

   1. He Rick las je bericht draag ook graag thermo dunlop laarzen
    Ook liefst een paar maten te groot dat ze tot aan je knie komen
    In combinatie met overal zijn er trouwens meer mannen die graag de
    thermo dunlop laarzen dragen?

    1. ‘hoe doen jullie dat: lopen in laarzen die een paar maten te groot zijn? Wat stop je er in om toch goed te kunnen lopen?

      • Roel on 4 november, 2017 at 11:31

      He Herman paar extra dikke sokken erin vindt het stoer staan en lopen in rubberen laarzen geeft goed gevoel ook door de combinatie met een overal

    2. Hey, Roel ik ben ook altijd in om dunlop en lieslaarzen te dragen met een overall en/ of jeans erin geeft een opgewonden gevoel, je kunt me mailen praten we hier verder over. Ook Rick jij mag me ook mailen, want laarzen een paar maten groter voelt ook super. dorus.berk@gmail.com

 21. Hoi allemaal ik had het niet verwacht dat er zoveel potentie is voor laarzen onder de mannen ik ben pas 18 maar ik vind het geweldig om aan te horen ik herken die twijfels bij mij ik heb misschien hulp nodig om door te zete maar ik vind het knap dat jullie het doen

  1. mooi man dat jij er ook zin in hebt laarzen in het openbaar te dragen. ik zag gisteren in het park een man in die hoge laarzen van de ANWB lopen. Gaaf man.
   wat heb jij voor laarzen?

   1. Ik heb Graceland laarzen ze eigenlijk voor vrouwen maar ik vind ze eigenlijk meer voor mannen omdat er niks vrouwelijks aan zit ik heb ze gekocht bij van haren

    1. Menno, zijn dat je enige laarzen? die van mij zijn derby’s en zijn kniehoog, zwart leer.
     Kan me voorstellen dat die Grazeland laarzen gemakkelijk te dragen zijn op straat. Dan zijn kniehoge laarzen nog weer wat anders voor mannen. Zou jij die hoge laarzen ook willen dragen?

      • Menno on 3 maart, 2017 at 17:55

      Ik zou best hoge laarzen willen dragen alleen ze zijn best prijzig en ja het zijn mijn enige paar

   2. Hoe ziet u zo snel dat het ANWB laarzen waren ? Of hebt u met de laarzenheer gesproken. U bent een kenner denk ik. Ik weet dat de ANWB in de beginjaren in laarzen was, mooie look.

  2. Hoi ik heb de fetisch ook al vanaf mijn 13e, loop nu ook regelmatig buiten in mijn skinny jeans met mijn hoge derby Rijlaarzen er overheen,gewoon de kick

   1. hoi zijn dat rijlaarzen of motorlaarzen?

  3. hoi menno,

   Kijk eens op marktplaats. Derby laarzen voor minder dan 100 euro kun je daar goed vinden,

   1. Bedankt voor de tip ik ga zeker kijken

    1. ja moet je doen. laat me weten of het gelukt is. Ze staan erg stoer.

  4. Hoi Menno, van wat voor laarzen hou je ? Ik zelf heb rijlaarzen, die erg hoog en zitten fijn, zowel rubber als leren! Misschien kunnen we eens per email verder kletsen? Groetjes Niels duchboy76@gmail.com

   1. Nou eerlijk gezegd ben ik niet zo erg van rijlaarzen ik ben meer van wat stoere laarzen die niet zo vrouwelijk zijn en het liefst een klein/geen hak met rits dat zijn laarzen wat bij mij past

    1. Hey Menno, hartstikke leuk hoor…! Ik hou van verschillende laarzen , niet alleen rijlaarzen hoor. Je mag me gerust een e-mail toesturen, kunnen we wat kletsen over laarzen. Groetjes Niels

      • Menno on 22 juli, 2017 at 00:55

      Heey niels natuurlijk mag je me mailen ik ben nieuwsgierig hoe jou laarzen er uit zien

    2. Hallo Menno,
     Herken je opmerking, ik heb niks met rijlaarzen maar wel met stoere mooie suède laarzen met kleine hak.
     Wat draag jij ? En vooral waar ?
     Gr
     Johan

    3. Hallo johan,
     Herken je voorkeur, geldt voor mij ook.
     Ben nieuwsgierig naar wat je zoal draagt.
     Gr Jan

 22. Peter, Ik ben een oude laarzenfreak, heb vroeger heel dikwijls mijn rijlaarzen op straat gedragen, soms wel een beetje teleur gesteld door te weinig kijken van anderen.
  Een vraag, tegenwoordig wel thuis doch nitmeer buitenhuis, schrik van de oordelen van mensen die een oude man in rubberen rijlaarzen zie, ik weet het dat het belachlijk is, spijtig.

  1. Beste oudere laarzenheer, Draagt u enkel rubberen laarzen of ook rijlaarzen ? Ik ben ook een iets oudere laarzenheer.

 23. Hoi las jullie berichten ik draag gewoon mijn zwarte derby rijlaarzen op straat in de kroeg geen enkele negatieve reactie bij een goede broek en stoere trui of mooi colbert als je het plaatje goed maakt niks aan de hand gewoon doen

  1. hoi Roel
   mooi bericht ik probeer het ook steeds meer
   in welk deel van het land zit je? kan ik je ook mailen?

  2. Toffe reactie ! Gewoon doen, het vraagt wel wat gewenning maar eens je daarover bent, is het een ervaring.
   Zwarte lederen rijlaarzen zijn gewoon top !

   1. ik heb gisteren met mijn Derby’s in Groningen gelopen. wat me opvalt is dat er meer door mannen naar gekeken wordt dan door vrouwen. Maar weinig mensen kijken echt naar die kniehoge laarzen in de winkelstraten.

    1. Je bent een superkerel ! Prachtig met je laarzen !!

      • Herman on 20 januari, 2017 at 12:21

      dank je voor je compliment.
      wat voor laarzen heb jij dan zoal? en waar loop jij met je laarzen over straat?

    2. Hoop mannen vinden het wel kicken maar durven het niet , ik vaak met skinnyjeans en derby”s er overheen. Rijlaarzen@gmail.com

  3. Ook ik heb maar zelden een negatieve reacties gehad op het dragen van mijn laarzen. Gisteren heb ik met mijn Over de knielaarzen boodschappen gedaan en ik vond het zelfs jammer dat niemand keek.

   1. Dat is wel écht super, René. Ik heb vorige week ook een man in de supermarkt gezien in zwarte rubberen, kniehoge laarzen. Ik heb nog getwijfeld hem aan te spreken, maar niet gedaan. Ga jij wel eens meer in je laarzen buiten dan ?

 24. Ik heb aardig wat kniehoge laarzen, maar kom er maar met enkele naar buiten. Overknees zijn enkel voor binnenshuis. Maar meerdere draag ik boven de broek tijdens een boswandeling. Op de scooter soms ook zichtbaar, maar eens gedaan met de rit, steek ik de laarzen weer onder de broek. Valt op: eigenlijk kijk ik méér naar de mensen om te zien hoe ze reageren op mijn laarzen, dan dat zij naar mijn laarzen kijken. Als er eens gegiecheld wordt, dan zijn het meisjes van acht tot tien jaar, omdat aangeleerd is dat een laars enkel voor meisjes zou zijn en het bewustzijn van hun meisjes zijn. Eigenlijk ervaar ik geen problemen in de winkels of in natuurparken. Ik zie me wel niet een café of zo binnenstappen. Verder ben ik trots op mijn collectie kniehoge laarzen: van pololaars tot laarzen met gekruiste gespen, laarzen met rits voor, achter, binnen of buitenkant, laars met rijgsnoer, en de two tone zwart met bruine kraag. En vrouwlief moet maar aanvaarden dat ik meer schoenenfreak ben dan zij, sorry … laarzenfreak 🙂

  1. hoi Johan
   Mooi verhaal. Ik ervaar hetzelfde op straat. maar heb nog niet de moed om er ook in winkels en zo mee te lopen.
   jij hebt wel een heel uitgebreide collectie. Mooi om eens te bekijken
   kan ik je ook mailen?
   Herman

 25. Vandaag heb ik met mijn hoge Derby laarzen in Amsterdam op straat gelopen. Het viel me op dat er nauwelijks naar gekeken werd. Dus gewoon doen.

  1. Ha Herman, in het begin denk je dat iedereen naar je kijkt maar dat is maar een klein deel. Ik ben er nu helemaal aan gewend en draag mijn laarzen overal. Ik heb nu ook een paar over de knie laarzen en die draag ik ook steeds vaker en eigenlijk is het gewoon niet leuk als niemand kijkt. Groet Rene

   1. dank voor je reactie René. Ik heb zaterdag in mijn rijlaarzen boodschappen gedaan en ook nauwelijks gemerkt dat men naar mij keek.
    Welke omgeving zit jij? Kan ik je mailen?

    1. Hoi Herman, omgeving Amsterdam. Je mag mij natuurlijk mailen.

      • Herman on 16 januari, 2017 at 14:28

      wat is je mailadres rené?

    2. Kan mijn adres via de moderator doorgegeven worden?

      • admin on 17 januari, 2017 at 01:31
       Author

      zojuist doorgegeven.

 26. Weten jullie waar ik in Noord-Nederland strakke leren broeken kan kopen (geen legging).
  Hierna ga ik op jacht naar de leren laarzen!

  1. Hier kan je ze online bestellen http://www.bockleder.de/

   1. Dank voor je reactie.
    Ziet er goed uit maar ik mis echt een fysieke winkel.
    Weet je misschien ook een gewone stenen winkel waar je de broeken kan passen (net over de grens in Duitsland is ook geen probleem).

    1. hoi Eric,
     fysieke winkel dan moet je toch bij Mr Rob zijn in amsterdam. Wel duur. Kan ik je ook mailen?

      • Eric on 3 januari, 2017 at 18:07

      Hoi Herman.
      Ik heb hem al gevopnden. Tnx

   2. Hoi Eric,

    Ik heb een paar nieuwe derby laarzen te koop hoogte 44cm .Wat voor maat heb je?

 27. Ik draag sinds kort zwarte kniehoge laarzen en idd reacties zijn divers, maar nooit negatief.
  Ik val uit de toon en dat maakt dat mensen kijken. Ik beleef er veel plezier aan in mijn vrije tijd en zal voor de zomer korte laarzen gaan aanschaffen.

  1. hoi Jan

   En wat voor laarzen zijn dat? Ik draag derby laarzen bij o.a. het motorrijden. Jij loopt er ook mee op straat tijdens het winkelen?Ik vind het enorm stoer wat je doet.
   misschien kan ik je mailen?

  2. Dat is tof ! Maar ik zou in de lente en zomer ook steeds in kniehoge laarzen blijven hoor ! Een échte kerel draagt zijn lederen (zwarte) laarzen tot aan zijn knie ! Mijn idee, als laarzenkerel.

   1. hoi Jokke

    en wat voor laarzen heb jij? u draag hoge derby’s tijdens paardrijden en motorrijden . kan ik je ook mailen?

  3. hoi Jan,
   heb je weinig gezien hier op deze site
   heb je mijn vorig berichtje al gelezen?
   hoe gaat het met je hoge laarzen? draag je ze nog veel?

 28. Dag heren,

  Ik vroeg mij af waarom zo weinig mannen laarzen dragen en kwam via google op jullie forum terecht. Ik zou willen zeggen, draag vooral laarzen als je er zin in hebt. Ik vind het super staan. Laat mensen maar omkijken, so what! Eeuwenlang hebben mannen laarzen gedragen en nu zou het niet meer kunnen? Slaat nergens op.

  1. Beste Marianne, leuk bericht. bedankt.

   1. Super. Ik draag ook graag overknees, maar dan met naaldhakken.

  2. Hoi Marianne heb je er ook een bepaald gevoel bij als je mannen met laarzen ziet

 29. Hoi Luc,
  Dank voor je reactie. misschien kunnen we een keer per mail wat uitwisselen omdat we zo’n eind uit elkaar zitten. kan ik je een mailtje sturen?

  1. Mag je altijd doen, Herman. lucmj@hotmail.be

 30. Vandaag mijn brons-kleurige laarzen aangetrokken over een skinny blue-jeans, en een dagje uit naar een Nederlands attractiepark. Ik heb geen commentaren bekomen, doch je bemerkt toch dat je opvalt met je laarzen aan. Vooral sommigen hun blikken spreken boekdelen. De omkijkende blikken was mijn echtgenote ook opgevallen. Ik had er met momenten toch pret in.

 31. Dat kan herman mijn mail is gerrit-beek@hotmail.com

 32. Een lekkere strake broek

 33. Ze moeten ook goed staan bij een strakke leren broek of strakke leren legging ik verwacht jullie reacties snel af.

  1. hoi Gerrit
   Ik heb je al eens eerder een reactie gestuurd. Heb jij een mogelijkheid dat ik je per email iets kan terugsturen? leren laarzen moeten ook passen bij de kuiten van iemand, los van wat er onder zit. “wat draag jij zelf aan laarzen?

 34. Beste Gerrit .
  Het is het hele jaar tijd voor laarzen… okay ik geef toe met erg warm weer kies ik ook voor wat luchtigers. Maar in de avonduren gaan de laarzen toch wel weer aan.. Ik heb er div.. van rubberen tot leren…
  Met zo een mooie zomerse dag gaan bij bv in de avond de escala laarzen van boots en woods aan.. met katoenen broek is dat prima…

  En de derby laarzen staan hier altijd klaar om aangetrokken te worden… Als je laarzen kan dragen gewoon doen…

  1. Hoi ik ben Peter en draag dagelijks mijn paardrijlaarzen en da is gewoon zul per zowel op of naast mijn paarden.

  2. En in korte broek en dan laarzen kniehoog ! Super gewoon !

 35. Ik draag ook graag laarzen.
  Mijn lederen rijlaarzen draag ik tijdens het paardrijden. Op weg naar de manege doe ik ook regelmatig boodschappen.
  Daarnaast heb ik 3 paar custom made kniehoge cowboylaarzen, die ik graag in het openbaar draag,
  zijn echte eyecatchers.

 36. Hoi ik ben Peter en rij dagelijks 2a3paarden dus ik heb mijn rijlaarzen dagelijks 4a5 uur aan gewoon zalig gevoel

  1. hoi peter,
   en draag jij je laarzen ook wel eens buiten de bak? op straat of in de winkel?

 37. Vanaf wanneer kun je lange laarzen aan ik begin er zin in te krijgen.

  1. wat bedoel je Gerrit, met vanaf wanneer?

   1. Dag Herman. weet je nog leuk laarzen die goed staan bij een strakke leren broek of strakke leren legging ik verwacht je reacties snel af

  2. Wanneer ? ALTIJD !!!
   Vanaf ’s morgens dat u opstaat ! Een échte laarzenkerel trekt zoveel hij kan zijn zwarte lederen laarzen aan !
   Dat doe ik toch als laarzenkerel ! En ook zwarte lederen handschoenen !

   1. Lederen laarzen mee een lederen broek zalig

   2. hallo laarzenmeester
    mooi he die discussie . kan ik je ook persoonlijk een mail sturen over laarzen? wat is je emailadres?

  3. In de zomer krijg ik altijd zweet voeten wanner hebben jullie het aan

 38. Ze moeten ook goed staan bij een strakke leren broek of strakke leren legging ik verwacht jullie reacties snel af

  1. kijk eens bij embossy.com en runnerbull.com

  2. Leuk om te lezen dat er tal van gelaarsde mannen terug te vinden zijn.

   Ik (35j, 1.94m, 85 kg) zoek een gelaarsde man om mij gedienstig op te stellen ;-).

   Heb zelf ook Aigle rubberlaarzen, strakke leder/lak outfit en dergelijke…

   intofetish@gmail.com is het het juiste adres..

   1. hoi Subba

    in welke omgeving zit je? die strakke leder lak outfit en de aigle laarzen lijken me een goede combinatie

    1. Hi Herman,

     Ik woon in Gent maar kan me verplaatsen… 😉 Jij?

      • Herman on 17 november, 2016 at 14:13

      ik zit op de veluwe en maak met de motor wel eens tochtjes wie weet richting Gent?
      kan ik je ook mailen?
      Herman

 39. Wat zijn goeie en fijne laarzen

  1. hallo Gerrit.
   Ik draag derby laarzen en vind ze heerlijk zitten op de motor. Ze zijn op marktplaats wel te vinden. Ik zou wel nieuwe kopen.
   Het is maar wat je er mee wilt. Wanneer je er lange wandelingen mee wilt maken zou je ook voor iets anders kunnen kiezen. Ik draag ook derby paardrijlaarzen en daar loop ik ook wel mee.

  2. Ze moeten ook goed staan bij een strakke leren broek of strakke leren legging of panty

 40. Beetje bij beetje wordt het eindelijk zomer. De temperaturen gaan stilletjes de hoogte in. Heb soms wel eens zin om buiten te komen met mijn laarzen aan, doch vind ik het niet de tijd van ’t jaar is om er mee buiten te komen. Dragen jullie je laarzen in de zomer in ’t openbaar ?

  1. In ’t openbaar bedoel ik in de stad.

   1. Luc, ik rijd met hoge laarzen op mijn motor. Ik durf niet met hoge laarzen in de stad te wandelen. Onderweg kom ik andere motorrijders tegen, sommige in laarzen.

    1. hoi Peter
     Ik rijd ook motor in hoge laarzen. Wat voor laarzen draag jij? Ik zwarte derby’s . IK rijd een Honda Deauville NT 700 en jij? Misschien een keer samen rijden?

   2. In de stad : ik ga in zwarte lederen rijlaarzen (soms met sporen) naar de bank. Verder niet. Maar dat lukt aardig. Sommige mensen kijken wel, maar dan zeg je gewoon dat je op weg ben om te gaan paardrijden. Het gevoel om in de kniehoge laarzen even in de stad te zijn, is best geweldig.

 41. Ik draag doorgaans Aigle Ecuyer rijlaarzen op een strakke jeans.
  Zie een ontmoeting van laarzenfans wel zitten.
  Zijn hier nog jongens met een voorkeur voor rubberen rijlaarzen?

  1. Hallo Eddy,
   Ik heb ook rubberen rijlaarzen. Ik woon in Drenthe. Ben in om andere laarzen mannen te ontmoeten.

   1. O.K.! Ik woon in België. Graag ontmoeting met meerderen! Ik zie ook heel graag meisjes in rijlaarzen 😉

    1. Hey Eddy en Peter,

     Ik ben een enorm liefhebber van Aigle Dressage rijlaarzen en draag ze bijna dagelijks in de combinatie met een strakke dikke maillot en rijsokken. Mail mij gerust op aiglelaars@outlook.com

  2. Voor mij zijn zowel Aigle rijlaarzen heel aangenaam en mooi van uitzicht, voelen ook goed aan. Maar ik apprecieer ook wel mooie zwarte glimmende lederen rijlaarzen, zijn natuurlijk wel duurder. Een echte laarzenkerel heeft natuurlijk wel meer dan één paar rijlaarzen. Tof dat er zoveel laarzenkerels zo eerlijk over hun “hobby” praten.

  3. Eddy, voor een meeting met echte laarzenfans sluit ik mij bij jouw aan. Ik bezit al Aigle en Lechameau hoge rijlaarzen. Nu heb ik net nog een paar hoge laarzen van het merk Nora besteld in maat 45. Het staat stoer bij een strakke jeans en het loopt ook goed. Ben een echte laarzenfreak en graag spreek een keer met je af.

   1. Ben je Belg?

  4. Natuurlijk lijkt me leuk Brabander

 42. Onlangs hoge laarzen van Embossy gekocht, model engineer Boss maat 46, hoogte 55,5 cm.
  Is echt hoog, geil op de motor

 43. ik ben het er helemaal mee eens want het straatbeeld wordt gedomineerd door vrouwen in hoge laarzen. Wat zou de wereld er mooier uitzien wanneer dat ook voor mannen de mode wordt. Ik denk terug aan de jaren ’70 toen dat meer normaal was dan tegenwoordig

  1. Ik weet niet zo of het dragen van lederen laarzen in de jaren 70 meer “nornaal” was dan nu .. ? Je zag toch geen kniehoge laarzen bij mannen denk ik (uitgezonderd prachtige laarzen van de motorpolitie) ? Ik was toen al wel fan van zwarte rijlaarzen maar ik droeg ze niet overal.

   1. Ik weet nog dat ik in het begin van de jaren ’70 een paar zwarte kunstleren laarzen had van naar schatting 35-40 cm die ik onder de broekspijpen droeg. Alleen thuis droeg ik ze met de pijpen in de laarzen. Je hebt gelijk dat het toen ook al niet gebruikelijk was om ze open te dragen. Ik kan me herinneren dat ik ze alleen openlijk droeg bij regen en sneeuw.

    1. Goede reactie en vraagje : draagt u nu nog altijd laarzen en welke types ? Zoals vermeld, ik ben een echte rijlaarzenfanaat.

 44. Mijn vriend draagt bijna altijd een strakke leren broek en lange laarzen dat draag ik ook dan

  1. Proficiat ! Ik draag ook zwarte glimmende laarzen als dat mogelijk is in mijn vrije tijd, ook altijd zwarte lederen handschoenen. Laarzen en zwart lederen handschoenen gaan samen vind ik Het is de uitstraling.

  2. Mooie combinatie hoge leren laarzen met strakke broek. Zelf draag ik Aigle en Lechameau laarzen.Hoe hoger de laars des te mooier met een strakke skinny jeans. Mooi stoer uiterlijk.

   1. Inderdaad. Aigle draag ik ook en ook Cavallo-rijlaarzen.
    Strak, stoer en streng uiterlijk !

  3. Dit geeft vast wel een mooi aanzien, en stoer zeker met een strakke leren broek of skinny jeans.
   Hoge laarzen lange laarzen o.a van het merk Aigle en lechameau zijn echt helemaal top.
   Ben nog van plan om er nog een paar rubberen of hoge leren laarzen aan te schaffen.
   Hoe hoger hoe mooier en dan graag een laarzen meeting. Wil graag meer laarzen fanaten ontmoeten.

   1. hoi John
    In welke omgeving zit jij? ik rijd motor en soms is het heerlijk een eindje te touren.
    Heb jij inmiddels al laarzen gekocht en welke?

 45. Zijn er hier ook mannen die cowboy laarzen dragen?
  Ik zou mij graag een nieuw paar kopen om gewoon overdag aan te doen,
  Ik vind ze mooi en ze zitten super aan mijn voeten.
  Heb al 1 paar om paard te rijden en gebruik ze ook om in de tuin te werken.
  Ik voel me dan echt mezelf als ik ze aan heb.
  mvg.

  1. Rijdt u uw paarden in cowboylaarzen ? Kniehoge laarzen, met of zonder sporen ?
   Appreciatie moet ik zeggen en inderdaad, de laarzen geven een heel ander gevoel, ook de zwarte rijlaarzen.
   Interessant.
   Fanaat van rijlaarzen (en sporen)

   1. wat voor laarzen rijd jij dan met sporen? ben je ook ruiter?

  2. Hoi Christophe, ik heb 8 paar cowboylaarzen. Verschillende merken, o.a. Sancho en Sendra. Draag die graag met blue jeans (wel over de laars heen). Laat wat van je horen.

  3. hoi Christophe
   Ik rijd ook paard en draag dan Derby rijlaarzen. Heb jij alsruiter geen last dat de cowboy laarzen te laag zijn? of rijd jij Western style?
   groet

  4. Hey Christophe,
   Heb je je nieuwe laarzen al gekocht? Weer cowboylaarzen of toch rijlaarzen? Mijn laatste aankoop was Sendra biker boots (kuithoog en met zo’n ring aan de zijkant). Altijd al gewild, eindelijke aangeschaft. Ben er mee in mijn sas.

 46. Ik draag al een paar jaar hoge laarzen en ze zeggen ook wel eens homo tegen mijn ze lopen heel lekker ik heb een hele kast vol met lange laarzen

 47. Een oproep aan laarzendragers:
  Als jullie het leuk vinden wil ik een ontmoeting organiseren voor mannen die laarzen dragen. Het lijkt mij leuk om ervaring uit te wisselen en elkaars laarzen te tonen. Heb je belangstelling mail dan naar: gelaarsdekater21@hotmail.com
  Tot snel!

 48. Gisteren heb ik, door al mijn moed bij elkaar te rapen, over mijn zwarte skinny jeans mijn bronzen hoge laarzen aangetrokken en heb zo, met de trein, samen met mijn vrouw, een dagje Amsterdam van gemaakt. Hier en daar heb ik wel mensen hun bedenkingen zien maken. Ondanks dat had ik een fijn gevoel erbij. Mannen zouden meer hun laarzen moeten laten zien, maar ik begrijp best dat er dikwijls wat schroom bij is, en in eerste instantie schrik hebben voor de reacties van de naaste familie en vrienden.

  1. Hoi Luc,
   Heel goed dat je je laarzen over je broek heen draagt. Doe ik al jaren en heb nog nooit negatieve reacties gehad. Wel jaloerse blikken van mannen die dit ook wel willen maar niet durven! Zelf draag ik altijd skinny jeans met daarover strakke zwarte lerenlaarzen van Derby die 51 cm hoog zijn. Zit heerlijk!

  2. hoi Luc,
   heb jij alleen bronzen hoge laarzen of ook zwarte? Ik ben benieuwd. Rijd jij ook paard en/of motor. Ik draag hoge zwarte derby’s. Wat voor reacties krijg jij?

   1. Herman,
    Ik bezit 3 paar laarzen aangekocht bij B&W. De all-wheather-boots en zowel de zwarte als de bronze hoge Escala laarzen. Ik rijd geen paard, noch motor.

    1. dank voor je reactie mooi dat je zo naar het pretpark bent geweest. zit jij in België?

      • luc on 29 oktober, 2016 at 19:50

      Ja, ik woon in België, nl het noorden van de provincie Antwerpen

    2. ja antwerpen is een eind weg. ontmoet je wel eens andere laarzendragers?

      • Luc on 3 november, 2016 at 06:16

      Herman,
      Ik heb nog geen laarzenfans ontmoet. Wel heb ik een afspraak met iemand gehad, doch kon ik mij, wegens omstandigheden, niet vrijmaken de dag dat hij voorstelde. Misschien later.

 49. Hoi,
  Vorige week nieuwe hoge laarzen gekocht van Dubarry. Model slimfit 48 cm hoog. Zitten perfect om de kuit en mijn strakke jeans passen er prima in. Ze lopen ook lekker en ik krijg goede reacties. Ik denk dat ik er veel plezier van ga beleven en kan het iedereen aanraden ze ook te gaan dragen.
  Groetjes Jos en een goed 2016

 50. Over stoer gesproken. ..

  De lage laarzen van Jeffrey West. .

Load more

Geef een reactie

Your email address will not be published.