Mannen Laarzen dilemma

Als ik het Boots & Woods gastenboek lees, is het nog een taboe: mannen die laarzen dragen. Althans, mannen ervaren het als een taboe. Mannen verstoppen namelijk laarzen onder hun broek. Men, ik generaliseer, er zijn ook uitzonderingen(!), vindt het vreemd dat de laars door mannen ‘in zicht’ wordt gedragen. Zelfs in mijn eigen omgeving is er twijfel of dit wel kan. De vrouw heeft zich ‘onze’ laarzen toegeëigend. Vrouwen dragen nu de meest mannelijke laarzen die er maar te koop zijn: heel hoog, stoer leer, platte hak, ronde neus, profiel zool. Gewoon tijdens het winkelen, in de supermarkt en naar het theater. En door jong èn oud(er), mèt kinderen. Dit wordt tegenwoordig door vrouwen èn mannen (we zijn al overdonderd) als heel normaal beschouwd. Pikken wij mannen dat? Houd mij ten goede: ik vind vrouwen in laarzen buitengewoon mooi.

Helaas is het resultaat: mannen, die op straat, in de supermarkt, op kantoor en naar het theater, laarzen dragen, zijn homozueel (zou mijn wijze grootmoeder zeggen), lopen daar wel heel dicht tegenaan. Het maakt mij trouwens niet uit of het homo of hetero is. Iedere man moet laarzen kunnen dragen. Hoe dan ook! Net als iedere vrouw lange broeken mag dragen. In welke eeuw leven we eigenlijk?

Wat moeten wij mannen daar aan doen? Stug doorgaan met laarzen dragen, is mijn devies! Ik draag laarzen over of onder een broek, zo ik wil. Maar ik houd echter ook wel rekening met: waar en hoe! Ik houd dus we dégelijk rekening met die algemene opinie. Held die ik ben.boots & woods herenlaarzen

Wat voor herenlaarzen zeer belangrijk is: is soort, type èn de kleur. Die bronzen Escala’s van Boots&Woods zijn fantastisch mooi. Die leveren meer gedraaide hoofden op dan de donkerbruine versie. Vraag mij niet waarom. Misschien praten wij mannen ons dat zelf wel aan. Wellicht zeggen onze partners dat tegen ons, omdat ànderen dat zeggen. Hier kun je op afstuderen.

De Outdoor-laarzen en Polo Boots zorgen niet voor verdraaide nekken. Zelfs de blauwe Gaucho’s en bruine Lammy’s leveren geen nakijken op.

Maar ik draai wel degelijk mee met een langslopende (wat) oudere dame, die hoge, ver over-knee, laarzen draagt, in het De La Mar theater. Meer uit bewondering of bijna jaloezie: jéz… wat een mooie. Dat zij dat wèl durft. Waarom heb ik dan die mooie bronzen Escala’s niet aangetrokken…óver mijn broek. Jaha, omdat zùh dat misschien wel gek vinden. Ik ben gek, omdat ik het niet heb gedurfd.

407 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Nu het kouder begint te worden heb ik mijn 5 paar laarzen helemaal gewaxt en ingespoten.
  Ze kunnen er weer een tijdje tegen.
  Heb tevens ook nog een kijkje genomen op de website van “Boots & Woods”, en vind het jammer dat zij nog steeds dezelfde laarzen hebben. Geen nieuwe modellen.
  Na een zoektocht ben ik uitgekomen bij Musgo.nl
  Iemand ervaring met de kwaliteit van deze laarzen ?

  En niet vergeten : “Boots are made for walking” !

  Fijne Belgische groeten

  1. Mooi bericht. Ik ben gaan kijken naar de Musgo laarzen. Ik ben liefhebber van hoge zwarte rijlaarzen, maar bij Musgo zie ik niet meteen het type laarzen dat ik graag draag. Een mooie Cavallo of een Konings zijn zowat mij favorieten. Ook Belgische gelaarsde groeten.

 2. Hoi chevron Pierre ik ben wel benieuwd naar je wat zijn je stats ? Welke soort laarzen draag jij dan ?

 3. Zijn er laarzen mannen in de buurd van Limburg zeg maar tussen Venlo,Roemond en Venray ? Liefst oudere mannen vanaf 55j slank of nomaal postuur. Samen de natuur in mmm of ik neem de hond ook mee.

 4. Ik ook een laarzen verzamelaar, zoek oudere mannen die hier ook iets mee hebben. Ik zoek mannen tussen de 55 en 75j. Ik woon in Panningen Limburg. Ga er in weekenden vaak op uit in hoge knielaarzen. Hond wandelen of gewoon de natuur in. Ik single 48j 1,81m 69kg. Gay.

 5. Ik hoop dat het mag hier, ik heb een groep gemaakt op Kik waar mannen (hetero, bi, homo) kunnen chatten en foto’s kunnen uitwisselen. Groep: #MannenInLaarzen

  1. waar heb jij die groep Manneninlaarzen gemaakt?

   1. Op Kik (chat app)

    1. dank je E83 ik heb het gezien en ik lees ook dat het binnenkort stopt. Is er een reden waarom zo iets hier niet loopt
     ?

 6. Inderdaad Herman. Ik moet wel zeggen helaas. Ik zou het wel graag eens weer willen proberen. Het lijkt me heetlijk.

  1. Het is heerlijk maar het wordt sociaal niet aanvaard, dat is het probleem. Je moet al heel sterk in de rijlaarzen staan om het te kunnen op straat. En te weten dat in het verleden de hoge laarzen eigenlijk eerst door de mannen gedragen werden. Mijn overbuur stelde mij ooit eens, tot mijn grote verbazing, voor om de rijlaarzen aan te trekken om samen eens het bos te verkennen in hoge rijlaarzen (zonder bijbedoelingen uiteraard) … ik heb dat zelfs niet aangedurfd.

 7. hoi Pieter
  lees ik het goed dat jij geen laarzen draagt? Ik draag hoge rijlaarzen en ook heb ik derby motorlaarzen. Maar daarmee ga ik niet zo op straat. Alleen in rijlaarzen kan ik wel naar de supermarkt . Wat zou jij graag willen dragen? ik zou graag op straat vaker in laarzen willen lopen

 8. @ Pieter : Ja, ik ben hetro en draag mijn laarzen zichtbaar. Niet altijd even evident, daar er hier over nog steeds een “not-done” cultuur heerst. Heb 5 knie hoge paar laarzen.
  Misschien dat men in Nederland toleranter is dan in België.

  1. @Luc, denk het niet. Ik heb het ooit eens geprobeerd en werd behoorlijk afgekeurd. Misschien had ik toen moeten volhouden. Ik zou het graag weer op lopen, maar mijn omgeving zal het niet accepteren. Zelfs niet als een vrouw overknees draagt, wat ik ook geweldig vind.

 9. Hallo hier ook nog iemand die gek op laarzen is, en hetro.

 10. Hallo, ik heb met veel interesse dit forum gelezen. Zelf heb ik ook een grote interesse in laarzen. Als jongen droeg ik stiekum laarzen van anderen totdat mijn voeten te groot werden. Het lijkt me nog steeds geweldig om laarzen te dragen. Hoe hoger hoe liever. Groet, Pieter

  1. Ik draag ze thuis voornamelijk ook. Ik heb wel een paar outdoor laarzen (unisex) voor in de winter, maar ik heb ook hoge waarmee ik niet over straat ga 😉

   Lijkt me leuk om met soortgelijk gestemde heren in contact te komen, eventueel via Kik of liever nog gewoon in het echt

 11. Heey jongens ik ben een tijdje weg geweest maar ik ben er weer op en open voor laarzen praat

  1. hoi menno, wat voor laarzen draag jij>?

 12. Lederen rijlaarzen, zwarte laarzen motorpolitie …. Gewoon prachtige zwarte lederen laarzen, kniehoog. Het maakt inderdaad niet uit of hetero of homo bent, de laarzen zijn een min of meer een hobby, een aangenaam iets.
  Ik zoek al enige tijd collega’s in hoge zwarte laarzen binnen de hetero man, vandaar deze melding.
  Zwart gelaarsde groet (ook met zwarte lederen handschoenen).

  1. hoi
   ik draag hoge zwarte Derby laarzen zowel voor op de motor als voor paardrijden. En heb ook zwarte leren handschoenen voor allerlei situaties. wat draag jij? elkaars uitrusting een keer laten zien?

 13. Ik heb sinds kort een paar donkerbruine hoge outdoor laarzen (model Reykjavik). Ik loop hiermee op het strand en in de duinen. Dit is een unisex model maar je ziet sommige (over het algemeen jongere meiden in de 20) toch een beetje gek kijken. Ik moet er zelf ook nog even aan wennen maar ik trek me er niets van aan. Ze zijn heerlijk warm. Laat ze maar lekker koude voeten krijgen in hun lage sneakers (en jeans vol scheuren haha).

  Inderdaad met skinny jeans in de laars, want bij dit model laarzen is een broek erover echt geen doen.

  1. hoi Erik
   Lijkt me prima; jammer dat ze niet zwart zijn. Die vind ik nog mooier. Weet je hoeveel cm hoog ze zijn?
   met een paardrijbroek of andere skinny broek erbij staat het prima.

   1. Hoi Herman, ze zijn heel donkerbruin. Ongeveer 43 cm hoog. Als jij een paardrijbroek hebt, kom ik die wel bij je dragen 🙂 Ik heb jeansmaat 32/34 (wijdte / lengte)

    1. hoi Erik,
     Mooi man ik heb een paardrijbroek en ik rijd motor in laarzen van 58 cm
     Maar ik kan niet ontvangen.Jij? Wil je een keer achterop de motor met die laarzen? Zou je dan ook een leren broek aan willen voor de veiligheid?

 14. Mooi!!

 15. Vandaag heb ik mijn hoge laarzen aan met strakke blauwe skinny jeans aangetrokken met lederen vest en naar Antwerpen wat gaan wandelen en winkels bezoeken.

  1. Jij lijkt mij een mooie jongen, hoe oud ben je?

 16. hoi Jos
  Als jij nu een profiel aanmaakt op planet romeo bijvoorbeeld, kunnen we ook daar communiceren

 17. jammer maar kan ik je op een andere manier bereiken? heb jij ergens een profiel? misschien email?

  1. Hoi Herman, ik zag dat je interesse hebt voor mannen die rijlaarzen dragen. Ik ben er zo een. Draag altijd hoge zwarte derdy rijlaarzen over mijn skinny jeans. Wil je meer weten, mail me dan op: gelaarsdekater21@hotmail.com . Hoor graag van je! Groetjes Gelaarsdekater

   1. hoi Jos,
    Volgens mij heb ik je hoge laarzen al eens gezien. Als je wilt kan ik je ook een keer bij jou thuis de mijne laten zien. ik heb ook hoge derby rijlaarzen.

    1. Wat vind je ervan als we elkaar in een bos ontmoeten voor een wandeling met onze laarzen? Is Ermelo een optie voor je? Ik weet niet waar je vandaan moet komen. Hoor graag van je

      • Herman on 15 december, 2018 at 10:54

      ik kom uit arnhem
      Heb jij ergens anders een profiel?
      ik kan wel naar de veluwe komen als het motorweer is. Ik rijd motor. en draag dan hoge laarzen,

      • Jos on 15 december, 2018 at 19:50

      Dag Herman, via de mail: gelaarsdekater21@hotmail.com kan ik je wel het een en ander laten zien en verder een afspraak plannen!

  2. laarzenjongen@gmail.com

 18. Zal niet gaan dit weekend moet werken , andere keer ?

  1. Zelf rijdt je niet motor dan ? Is anders ook wel een heerlijk gevoel, volledig in zwart leder, kniehoge laarzen (rijlaarzen zijn daar perfect voor, mooie uitstraling), strakke zwart lederen handschoenen.

   1. Ja dat wel ik rijd toch wel regelmatig mee en draag dan altijd hoge laarzen , is functioneel goed en heeft uitstraling als je achterop zit .
    Vroeger durfde ik niet echt rondlopen met die kniehoge laarzen met strakke lederen broek erin , dacht dan dat iedereen me zou uitlachen maar ik heb op een keer mijn moed bijeen moeten rapen en me er gewoon mee tussen de mensen begeven , ik was op een keer achterop de motor meegereden en al een hele weg afgelegd toen ik moest plassen dus vroeg ik om ergens te stoppen maar direct ging dat niet , dus ophouden en wachten maar het werd al gauw dringender en de nood werd hoog , dus dan toch een stop gemaakt op een plaats waar veel volk rondliep , ik durfde me eerst niet tussen die mensenmassa begeven maar ik plaste zowat in mijn broek dus ik moest wel , achteraf heeft er mij niemand scheef bekeken of uitgelachen dus had ik die drempel toch overwonnen , en ja het plassen heeft ook deugd gedaan toen !

 19. Moet werken dan, andere keer misschien.

  1. hoi Jurgen
   heb jij ook ergens anders een profiel of kan ik je mailen?

 20. hallo jurgen
  dat is een eind weg maar mogelijk kan ik op 16 of 17 november in je buurt zijn. kun je me je mailadres geven? misschien kunnen we wat afspreken

  1. Zal niet gaan moet werken dit weekend Andere keer misschien

 21. en wil je een keer bij mij achterop? in welke omgeving zit jij?

  1. Omgeving Antwerpen .

 22. ik draag ze als ik achterop de motor meerijdt , zwarte kniehoge laarzen met smalle lederen broek erin .Omgeving Antwerpen .

  1. dat zal een mooi gezicht zijn Jurgen!

   1. Ja dat wel ik rijd toch wel regelmatig mee en draag dan altijd hoge laarzen , is functioneel goed en heeft uitstraling als je achterop zit .
    Vroeger durfde ik niet echt rondlopen met die kniehoge laarzen met strakke lederen broek erin , dacht dan dat iedereen me zou uitlachen maar ik heb op een keer mijn moed bijeen moeten rapen en me er gewoon mee tussen de mensen begeven , ik was op een keer achterop de motor meegereden en al een hele weg afgelegd toen ik moest plassen dus vroeg ik om ergens te stoppen maar direct ging dat niet , dus ophouden en wachten maar het werd al gauw dringender en de nood werd hoog , dus dan toch een stop gemaakt op een plaats waar veel volk rondliep , ik durfde me eerst niet tussen die mensenmassa begeven maar ik plaste zowat in mijn broek dus ik moest wel , achteraf heeft er mij niemand scheef bekeken of uitgelachen dus had ik die drempel toch overwonnen , en ja het plassen heeft ook deugd gedaan toen !

 23. Ik heb pas zelfmoord gepleegd maar is mis lukte nu de vraag Ik zie het niet meer zitten wie weet hoe ik snel en pijnloze zelfmoord kan doen als je het weet hoor ik het graag

Load more

Geef een reactie

Your email address will not be published.