Mannen Laarzen dilemma

Als ik het Boots & Woods gastenboek lees, is het nog een taboe: mannen die laarzen dragen. Althans, mannen ervaren het als een taboe. Mannen verstoppen namelijk laarzen onder hun broek. Men, ik generaliseer, er zijn ook uitzonderingen(!), vindt het vreemd dat de laars door mannen ‘in zicht’ wordt gedragen. Zelfs in mijn eigen omgeving is er twijfel of dit wel kan. De vrouw heeft zich ‘onze’ laarzen toegeëigend. Vrouwen dragen nu de meest mannelijke laarzen die er maar te koop zijn: heel hoog, stoer leer, platte hak, ronde neus, profiel zool. Gewoon tijdens het winkelen, in de supermarkt en naar het theater. En door jong èn oud(er), mèt kinderen. Dit wordt tegenwoordig door vrouwen èn mannen (we zijn al overdonderd) als heel normaal beschouwd. Pikken wij mannen dat? Houd mij ten goede: ik vind vrouwen in laarzen buitengewoon mooi.

Helaas is het resultaat: mannen, die op straat, in de supermarkt, op kantoor en naar het theater, laarzen dragen, zijn homozueel (zou mijn wijze grootmoeder zeggen), lopen daar wel heel dicht tegenaan. Het maakt mij trouwens niet uit of het homo of hetero is. Iedere man moet laarzen kunnen dragen. Hoe dan ook! Net als iedere vrouw lange broeken mag dragen. In welke eeuw leven we eigenlijk?

Wat moeten wij mannen daar aan doen? Stug doorgaan met laarzen dragen, is mijn devies! Ik draag laarzen over of onder een broek, zo ik wil. Maar ik houd echter ook wel rekening met: waar en hoe! Ik houd dus we dégelijk rekening met die algemene opinie. Held die ik ben.boots & woods herenlaarzen

Wat voor herenlaarzen zeer belangrijk is: is soort, type èn de kleur. Die bronzen Escala’s van Boots&Woods zijn fantastisch mooi. Die leveren meer gedraaide hoofden op dan de donkerbruine versie. Vraag mij niet waarom. Misschien praten wij mannen ons dat zelf wel aan. Wellicht zeggen onze partners dat tegen ons, omdat ànderen dat zeggen. Hier kun je op afstuderen.

De Outdoor-laarzen en Polo Boots zorgen niet voor verdraaide nekken. Zelfs de blauwe Gaucho’s en bruine Lammy’s leveren geen nakijken op.

Maar ik draai wel degelijk mee met een langslopende (wat) oudere dame, die hoge, ver over-knee, laarzen draagt, in het De La Mar theater. Meer uit bewondering of bijna jaloezie: jéz… wat een mooie. Dat zij dat wèl durft. Waarom heb ik dan die mooie bronzen Escala’s niet aangetrokken…óver mijn broek. Jaha, omdat zùh dat misschien wel gek vinden. Ik ben gek, omdat ik het niet heb gedurfd.

Schuurman schoenen
Zoo Adventure
Hunter Boots
Spartoo
Countrylifestyle.nl
Schoenenwinkel.nl
MisterB
Werkschoenenland.nl
Bol.com

504 reacties

Naar het reactie formulier

  • Andrea op 28 april, 2021 om 15:20
  • Reageer

  Heb bij Spartoo leren laarzen tot net op de knie gekocht. Draag ze over strakke jeans of leatherlook leggings. Als ik een wandeling maak, zie ik “bepaalde blikken” van mannen en vrouwen. Geeft me een heerlijk gevoel. Ik heb ook een tijdje overdeknielaarzen met naaldhakken gedragen Ik ben van plan nieuwe aan te schaffen en daarmee te uit te dagen. Wie doet mee?

  • Tommy Shelby op 24 april, 2021 om 20:14
  • Reageer

  Mijne heren, ik ik heb nu eindelijk het perfecte paar laarzen voor mij gevonden. Liep ik al langer op te azen, een mooi paar nieuwe, leren herenlaarzen op Vinted.

  31 cm schachthoogte en uitgevoerd met – jawel – ritsen. Deze laarzen zitten heerlijk, zeker dankzij de ritsen zitten ze strak om de kuit. Ik draag ze de hele dag. Ook als ik mijn zoon ophaal van het schoolplein. Werd ik door de moeders eerst aangestaard, was dat gelukkig snel weer over.

  Vandaag de laarzen aan gehad op bezoek bij mijn kameraad. Ik was er eerst huiverig voor, want hij is een echte vrouwengek. Maar hij vond ze juist hartstikke stoer bij me staan. Nice! Dat terwijl hij regelmatig kritisch is op mijn kledingkeuze.

  Ik ben echt helemaal happy. Nu nog een tweede paar ergens zien te scoren!

  Fijne laarzengroeten uit Drenthe

  • Andrea op 23 april, 2021 om 17:50
  • Reageer

  Met dit weer en straks geen avondklok prima tijd om eens lekker hooggelaarsd een wandeling te maken. Wie doet mee (omgeving 010)?

  • Ronald op 12 april, 2021 om 12:48
  • Reageer

  Top wat een leuke blog site. Ik ben geen homo maar dat heeft er ook niets mee te maken. Ik loop wel graag in de kijker zeker met mn extravagante kledingstijl en daarmee natuurlijk ook mijn laarzen. Ik draag al laarzen vanaf de jaren ’70, toen alleen nog cowboy laarzen. Ik heb ze ook altijd over mijn skinny broek gedragen, Laarzen mogen best gezien worden hoor (ze kosten ook genoeg toch). Vandaag de dag 2021 draag ik alle dagen nog laarzen of boots. Ik heb ze in alle kleuren en en hoogtes en draag die ook zichtbaar met plezier. Mijn skinny jeans of lederjeans altijd in de laarzen! Kijken de mensen ja soms wel en dan? Als ik het nu leuk vindt moet ik dat toch zelf weten. Vandaag nog een paar nieuwe laarzen binnengekregen met Luipaard print (Radiclaw Boots van Killstar). Ik bestel de meeste kleding en schoenen online, hetgeen wat ik zoek ga ik niet in een winkel kunnen vinden of het zou een hele lange zoektocht worden.

   • Andrea op 13 april, 2021 om 09:17
   • Reageer

   Ik vind dat laarzen vooral bij mannen horen. Ik draag graag laarzen die tot op de knie hoog zijn, natuurlijk over een zeer strakke legging of jeans. Ik heb al een paar maal gemerkt dat een man een tijd achter mij loopt en maar naar mijn benen kijt. Dat is toch geweldig!

   • Lederen rijlaarzen op 23 april, 2021 om 13:29
   • Reageer

   Laarzen dragen is inderdaad niet altijd eenvoudig voor een man, het wordt té snel geassocieerd met homo. Ik heb totaal niets tegen homomannen hoor, voor alle duidelijkheid. Maar ik vind dat de vooroordelen eindelijk wel weg mogen. Ik draag ook graag eens een behoorlijk hoge rijlaars, dat zit comfortabel en de look is ook best OK. De mannen zouden zich best wat assertiever mogen opstellen ivm het dragen van laarzen. Hoe meer mannen in de laarzen, hoe beter.

    • john op 24 april, 2021 om 23:17
    • Reageer

    ik draag al enkele jaren enkel laarzen voor dames met blokhak en een zevental centimeter hoog.
    Voel me er goed bij als ik zo op straat loop.

  • Gelaarsde Man op 23 februari, 2021 om 09:38
  • Reageer

  Jaren geleden al gereageerd op diverse berichten van mannen-die-laarzen-dragen. Draag ze zelf ook, rijkaarzen (Aigles en Königs) en rubberlaarzen net over de knie. Voor mij absoluut lustverhogend, ook in combinatie met panty, rokje, lingerie…
  Nu in coronatijd misschien wat moeilijker om gelijkgestemden te vinden maar een wandelmaatje lijkt me erg leuk vooral als straks de avondklok wordt opgeheven! mgeving zuid veluwe.
  Mail me: naam@hotmail.com
  naam is gelaarsdeman

  • Andrea op 12 februari, 2021 om 15:29
  • Reageer

  Doe eens een voorstel. Ik ga er geheid op in!

   • Jos op 2 maart, 2021 om 15:38
   • Reageer

   Hoi Andrea, ik zou je best eens willen ontmoeten voor een leuke wandeling met onze laarzen aan. Ik draag altijd leren Derby rijlaarzen van 54 cm hoog over mijn skinny jeans. mail me op gelaarsdekater21@hotmail.com Gr. Jos

    • Andrea op 18 maart, 2021 om 22:15
    • Reageer

    Heb jou gemaild!

    • Andrea op 18 maart, 2021 om 23:17
    • Reageer

    Mijn mail: cuisarde1@outlook.com

    • Andrea op 19 maart, 2021 om 12:32
    • Reageer

    Gemaild via cuisarde1@outlook.com! Hoop gauw wat van jou te horen. Het wordt mooi weer voor een wandeling!

  • Jos op 8 februari, 2021 om 10:47
  • Reageer

  Het dragen van hoge laarzen is super! Zie hiervoor https://nl.pinterest.com/gelaarsdekater21 Hier zijn alle soorten laarzen zichtbaar. ( ook die van mij ) Veel plezier!

  Gr. Gelaarsdekater

Laad meer

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.