Sancho laarzen

Sancho laarzen

SANCHO laarzen zijn een van de bekendste boots in de wereld van de cowboylaarzen en westernlaarzen. Sancho Boots is een Spaans bedrijf dat opgericht werd in 1947. Design en kwaliteit karakteriseren de producten over de hele wereld.

Populaire Sancho laarzen

Sancho laarzen, van oprichting tot nu

De Sancho fabriek is begonnen in 1947, een paar jaar na de verschrikkelijke Spaanse burgeroorlog en Tweede wereld oorlog. In een Europa dat in puin lag en het begin van een wereldwijde verbouwing, besloten enkele schoen ambachtslieden van Almansa (Albacete, Spanje) om de krachten te bundelen en een samenwerkingsverband van schoeisel op te zetten.

Tijdens de jaren 50 en 60, had de Sancho fabriek alweer zo’n 600 medewerkers en was toen dus al een heel groot bedrijf met allerlei voorzieningen: een kantine, kapper, school, crèche voor kinderen van werknemers, leer looien, enz., en exporteerde haar producten naar heel Europa, de VS en Canada. Sancho was aanvankelijk gespecialiseerd in het fabriceren van Goodyear gestikte laarzen, een dubbele stiksels constructie van de zool die duurzaamheid en comfort aan de schoen brachten, complete vloerisolatie vrij van de schoen. Dit allemaal, en ook voornamelijk het gebruik van topkwaliteit koeien en exotische verbeterde leersoorten, bracht Sancho laarzen tot een geweldig product. Deze mening werd gedeeld door de vele klanten. Sommige klanten namen na 10 jaar na gebruik van Sancho laarzen contact op met het bedrijf om een exact zelfde paar weer te kunnen kopen.

Bijna 70 jaar na de oprichting, in de 21e eeuw, is Sancho erin geslaagd om de nieuwste technologieën te  matchen met ongeveer 80 volledig met de hand gevoerde processen en deze te verenigen om een ​​eerste kwaliteit product van de fabriek te brengen aan de Quality Certification volgens norm UNE iso9001/2008 voldoet. De producten zijn beschikbaar in Europa, Amerika, Azië, Oceanië en Afrikaanse winkels. Eigenlijk worden Sancho en zijn medewerkers beschouwd als een grote familie waar iedereen persoonlijk betrokken is bij het verkrijgen van het beste product, misschien ligt daarin het geheim van het succes …

Schuurman schoenen
Zoo Adventure
Hunter Boots
Spartoo
Countrylifestyle.nl
Schoenenwinkel.nl
MisterB
Werkschoenenland.nl
Bol.com

1 reactie

    • A.R.F. Angélique van Bilsen op 17 mei, 2020 om 02:55
    • Reageer

    Zoek al zeer lang, zwarte sancho lage biker/cowboy boots.
    Heb ze al wel in’t bruin.
    Kunt u mij helpen?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.